Ortahisar Belediyesi’nden yeni Kovid-19 tedbirleri

Kontrollü sosyal yaşam geçilmesiyle birlikte kovid-19 vakalarının artması kurum ve kuruluşları yeni tedbirler almaya sevk ediyor. Ortahisar Belediyesi Trabzon’da pandemi vakalarının artması nedeniyle belediye binasında maske, sosyal mesafe ve temizlik gibi 14 kurala ek olarak bina girişlerine iki adet vücut ısısına duyarlı termal kamera yerleştirdi. Termal kamaralar binaya giriş yapan personellerin ve vatandaşların vücut ısısını ölçüyor. Normal değerlerin üstünde vücut ısısına sahip vatandaşlar ile maskesiz bir şekilde binaya gelen vatandaşlar giriş yaptığında termal kamere sesli ve yazılı uyarı ikazı veriyor. Vücut ısısı normal değerlerin üstünde çıkan vatandaşlar binaya alınmayarak, gerekli uyarılar yapıldıktan sonra sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.  Konuyla ilgili acıkmalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kovid-19 vakalarında Türkiye genelinde artışlar olduğunu belirterek, bu artışların önlenmesi için ek tedbirlere ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

“SALGININ ETKİ ALANINI DARALTMALIYIZ”

Kovid-19’dan korunma tedbirlerine uymanın hem kendimiz için; hem de başkalarının hayatını riske atmama açısından aynı zamanda bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatan Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef kontrollü sosyal yaşama geçilmesiyle birlikte vaka sayılarında eskiye oranla hızlı bir tırmanış oldu. Ülkemizin sağlık altyapısı son derece güçlü olmasına rağmen eğer bu hızlı tırmanış devam ederse bunun altından kalkamayız. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum! Lütfen kovid-19’dan korunma tedbirlerine uyalım. Tehlike geçmiş değil. Eğer ihmalkâr davranırsak ülkemiz hem ekonomik olarak, hem de maddi ve manevi olarak çok büyük kayıplar yaşayabilir. Dış odaklı büyük ekonomik saldırılara maruz kaldığımız bu hassas dönemde bir de bu kırılgan yapıya salgından (pandemi) kaynaklanan olumsuz ekonomik tabloları eklemeyelim. Zamanında gerekli tedbirleri almayan ABD, İtalya ve İspanya gibi gelişmiş ülkelerin düştüğü konumu görüyoruz. Hastaneler dolup taştığı için insanlar evlerinde tedavi edilmek zorunda kalıyor. Eğer bu duruma düşmek istemiyorsak bütün vatandaşlarımız korunma tedbirlerini harfiyen uygulasın. Bu aynı zamanda bir nevi bizim vatandaşlık görevimizdir. Korona virüs vakalarında son derece iyi bir konumda ülkemizin bu durumunu koruyarak salgının etki alanını en alt seviyeye indirmeliyiz. Bu da ancak korunma tedbirlerini hiç taviz vermeden harfiyen uygulayarak olur.”  Diğer yandan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan esnaf ve işyerlerinde kovid-19’dan korunma tedbirlerine uyulup uyulmadığını denetledi.

Anahtar Kelimeler:
OrtahisarBelediyeKovid
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.