Rahatlama yeniden yükselişi getiriyor

Maçka Atasu’da bir kişi 6 kişiye bulaştırırken, 20 kişi evlerinde karantinaya alındı. Türkiye'nin etkili bir şekilde mücadele ettiği Kovid-19 pandemisinde yurt çapında vaka ve ölüm sayıları azalırken Trabzon’dan yeni vaka sayıları ve karantina haberleri geldi. Trabzon Valiliği Akçaabat ve Çarşıbaşı’nda karantinaların kısmi olarak kaldırıldığını açıklarken Maçka’da birçok evin karantinaya alındığını duyurdu. Maçka’nın Atasu Mahallesinde yaşayan S.B refakatçi olarak kaldığı hastanede Koronavirüse yakalanınca ailesine ve uyarıları dikkate almadan birlikte iftar yaptığı komşularına da bulaştırdı. Atasu’da 6 kişiye virüs bulaşırken toplamda 20 kişi de karantinaya alındı. Türkiye’nin etkili bir şekilde mücadele ettiği Kovid-19 pandemisinde yurt çapında vaka ve ölüm sayıları azalırken Trabzon’dan yeni vaka sayıları ve karantina haberleri geldi. Trabzon Valiliği Akçaabat ve Çarşıbaşı’nda karantinaların kısmi olarak kaldırıldığını açıklarken Maçka’da birçok evin karantinaya alındığını duyurdu.

MAÇKA’DA EVDE KAL UYARILARI DİKKATE ALINMAYINCA...

Maçka’nın Atasu Mahallesinde yaşayan S.B refakatçi olarak kaldığı hastanede Koronavirüse yakalanınca ailesine ve uyarıları dikkate almadan birlikte iftar yaptığı komşularına da bulaştırdı. Atasu’da 6 kişiye virüs bulaşırken toplamda 20 kişi de karantinaya alındı.

EN KÜÇÜĞÜ 6 YAŞINDA

Atasu’da 2 evde koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı, 3 ev sakinlerine test yapıldığı ancak test sonuçlarının negatif çıkması üzerine tedbir amaçlı kontrollerin devam edeceği öğrenildi. KTÜ Farabi Hastanesinde bir yakınına refakatçilik yapan S.B., Atasu Mahallesindeki evine giderek salgını ailesine bulaştırırken birlikte iftar yaptığı komşularına da bulaştırdığı ortaya çıktı. Koronavirüs bulaşan 6 kişi KTÜ Farabi Hastanesinde tedavi altına alınırken durumlarının ağır olmadığı entübe hastasının bulunmadığı açıklandı. Koronavirüse yakalananlardan en küçüğünün 6 yaşındaki kız çocuğunun olduğu kaydedildi.

AKÇAABAT VE ÇARŞIBAŞI’NDA KARANTİNALAR KALDIRILDI

Trabzon Valiliği Akçaabat Sarıtaş Mahallesinde (Salihoğlu ve Şehitlik mevkiileri hariç) ve Çarşıbaşı ilçesinde Yavuz Caddesi No 14’de bulunan Doğa Apartmanında karantinanın kaldırıldığını açıklarken Maçka’nın Atasu Mahallesinde ise Fatih Küme Evlerinde bulunan apartmanlar ile Yüzüncüyıl Mahallesi Karamustafa Küme Evlerinde bulunan apartmanlar karantina altına alındığı bildirildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.