Silah deposunu komiser kilitledi

15 Temmuz'un ardından Sürmene İlçe Emniyet Müdürlüğünde yaşananlar gün yüzüne çıkıyor. Bekçinin darbe gecesi emniyete gitmediği, komiser yardımcısının ise silah odasının kapısını kapadığı ve emrindeki polislere vermediği iddiasıyla yargılandığı ortaya çıktı.

SOHBET TOPLANTILARINA KATILMIŞ
Trabzon'da 4 Nisan 2015 tarihinde Fenerbahçe futbol takımın taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırıda FETÖ/PDY izine rastlanıldığı gerekçesiyle soruşturma derinleştirilirken, olayın yaşandığı gece nöbetçi amiri olan komiser yardımcısı Hüseyin G.'nin ise 15 Temmuz darbe gecesi silah deposunu kapadığı ve ilçe emniyet müdürlüğünde görevli polis memurlarına vermediği iddia edildi. Polis memuru Süleyman D.'nin amirine yönelik, "Sana silah odasının kapısını kilitleme talimatı kim verdi?" diye bağırdığı, amirin ise buna cevap vermediği iddianamede yer aldı. Ayrıca bazı personelin uzun namlulu silah alamadığını ve bir personelin ise amirin odasına girdikten sonra dışarı çıktığı ve ağladığı soruşturma dosyasında yer aldı.

HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR ÇOK AĞIR
Komiser yardımcısı Hüseyin G., TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Savunmasında sohbet toplantılara katıldığını kabul eden Hüseyin G., ByLock kullanıcısı olduğu iddiasına ise programı cep telefonuna arkadaşının yüklediğini belirtti.

DUVARIN ARKASINDAKİNE İŞARET VERMİŞ
Mahkemede tanık olarak dinlenen Meral Y., Furkan E. adlı polis memurunun Hüseyin G.'ye bağırdığını belirterek, "Pazartesi günü Süleyman D., Harun S. ve Hakan Y. yanıma gelerek Hüseyin G.'nin kendilerine silah vermediği ifade etti" dedi. Süleyman D. ise tartıştığı Hüseyin G.'nin silah odasının kapısını kapattıktan sonra bina dışındaki bir kişiye anahtarı cebine koyduğu şeklinde işaret verdiğini gördüğünü ileri sürdü. Mahkeme, diğer tanıkların dinlenmesine ve sanığını tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.