SOKAKTAN AL HABERİ

TRABZON AK PARTİ’DE İL KONGRESİ ÖNCESİ NELER YAŞANIYOR?

AK Parti Genel Merkezi Trabzon il kongresinin tarihini henüz netleştirmedi ama kulislerle hareketlilik arttı. Kimi isimler yeni yönetime girmek için mücadele ederken bazı isimlerin de Genel Merkez’in Haydar Revi ile ilgili net kararını öğrenmek için büyük bir mücadele sergiliyor.

Gerek mevcut yönetimden gerekse eski yönetimlerde yer alan bazı isimlerin il başkanı adayı olmak için nabız yokladığı bilgisine ulaştık. Bu isimlerin önümüzdeki birkaç gün içinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme yaptıktan sonra adaylıkla ilgili son kararlarını vereceği belirtiliyor.

Öte yandan yeni il yönetimine girecekler isimler de kulislere sızmaya başladı. Başarılı işadamı Numan Yardım, eski gençlik kolları Başkanı Halim Yılmaz’ın havuzda yer alan isimler arasında bulunduğu kaydedildi.

*

YEREL SEÇİM HEYECANI ERKEN BAŞLADI. İLK ADAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Türkiye’nin yerel seçimleri 2019 Mart ayında yapılacak. Seçimlere 14 ay gibi bir süre kaldı ama şimdiden bazı ilçelerle ilgili adaylıklar konuşulmaya başladı.

İlk aday adayı ise Ortahisar’dan çıktı. 2014 yerel seçimleri öncesi de Ortahisar Belediye Başkan aday adayı olan Mehmet Çelik’in yeniden AK Parti’den hazırlık yaptığını öğrendik.

Dün Çelik’le konuştuk. Kendisinin şimdilik böyle bir açıklama yapmadığını ancak bu yönde kendisine taleplerin geldiğini söyledi.

Bir diğer aday adayı ise Çarşıbaşı’nda ortaya çıktı. Geçtiğimiz dönem de AK Parti’den aday adayı olan Kamuran Çalış’ın yeniden aday adayı olacağı kaydedildi.

*

ESKİ CHP İL BAŞKANI YILDIZ TRABZON’DAKİ GELİŞMELERE NASIL BAKIYOR?

Eski CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız önümüzdeki günlerde evlendireceği kızının nikah davetiyesini bırakmak için uğradı. Yıldız’ın kızı Selin 10 Şubat 2018 tarihinde Aksular Otel’de hayatını Kurtuluş Koçkara ile birleştirecek. Genç çiftin düğünü ise 17 Şubat’ta İstanbul’da yapılacak.

Yıldız’ı tebrik ettik. Daha sonra ise Trabzon üzerine bir mini sohbet yaptık. Yıldız, Trabzon’da son günlerde özellikle projeler üzerinde yaşanan tartışmaların kentin bir sahibinin olmamasından kaynaklandığını ileri sürdü. Yıldız, “Trabzon’da muhalefet te STK’lar da güçlü olmalı. Sesini çıkarmalı. Bu tür yanlışların önü ancak böyle alınabilir. CHP İl Başkanı seçilen Güzide Uzun’u ziyaret ettim. Bazı tavsiyelerde bulundum. Umarım şehir adına güzel çalışmalara imza atarlar.” dedi.

*

MHP İL BAŞKANI BİRİNCİ, BAHÇELİ’NİN DURUŞUNU HANGİ ÖRNEKLE ANLATTI

MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin duruşuyla ilgili bir ilginç bir değerlendirme yaptı.

Birinci, şunları söyledi: “Kendimiz olma hali 1946 yılına kadar devam etti, ardından getirdik 1952 yılında ülkemizi, NATO'nun kucağına attık ve kendimiz olmaktan vazgeçtik. O gün bu gündür bu coğrafyada iki yakamızın bir araya gelememesi bu yapılan vahim hatadan kaynaklanmaktadır. Dönem dönem bu sürece itiraz eden siyasi liderler olmuşsa da, kimileri idam sehpalarına gönderilmiş, biri altı sefer gelmiş yedi sefer gitmiş, biri koşu bandının üzerinde gitmiş, rahmetli Başbuğumuz ise bir düğün yemeğinden sonra şaibeli bir şekilde ebediyete intikal etmiştir. Muhsin Bey ise helikopter suikastı sonucu öldürülmüştür. NATO'nun patronu olan ABD özellikle soğuk savaş döneminden sonra düğmeye basarak Ortadoğu ve Anadolu coğrafyasındaki geçmişten kalma tarihsel hesaplarını görmek için üzerimize çullanmıştır. Ya teslim olup yok olacaktık, ya da itiraz edip, bedeli ne olursa olsun ödeyip coğrafyamızda ilelebet biz olarak varlığımızı devam ettirecektik. Türk Milleti 1946’dan beri ilk defa inisiyatifi 15 Temmuz 2016 gecesi ele almış ve Dünya'ya şunları söylemiştir. Bütün dayatmalarınızı reddediyorum, bedeli ne olursa olsun ben artık aslıma dönüyor, kendim oluyor, doğrularımı hayata geçiriyorum. İşte o gün bu gündür verilen mücadele bu amaca dönüktür. Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeliyi hala anlamayanlar varsa birazda bu açıdan bakarlarsa kafalarında soru işareti kalmayacaktır.”

*

ORTAHİSAR KENT KONSEYİ NEDEN TOPLANAMIYOR?

Trabzon’un özellikle kent merkezinde bulunan Ortahisar ilçesindeki sorunlar konusundaki fikirleri merak edilen Ortahisar Kent Konseyi’nin suskun hali konseyin paydaşlarını da rahatsız etmeye başladı.

Eski Başkan Ahmet Aslanoğlu’nun vefatından sonra Ortahisar Kent Konseyi Başkanlığına getirilen Dündar Ayyıldız’ın iş yoğunluğu nedeniyle toplantıların yapılamadığı iddia edildi.

Ortahisar Kent Konseyi’nin, Trabzon’da özellikle son günlerde tartışmalara neden olan Pazarkapı dolgu sahası ve cami inşaatı, Hüseyin Avni Aker Stadı’nın yerine yapılacak proje ve son günlerdeki Cephanelik’teki inşaatla ilgili görüş belirtmemesi dikkatleri üzerine çekti.

Bazı paydaşların Ayyıldız’la görüşerek toplantı istediği öğrenildi.

*

SEÇİM KURULU ÜYELERİNİN SANKİ BASINA ALERJİSİ VAR

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) bağlı odaların seçimleri tüm hızıyla devam ediyor. Seçimler birbiri ardına yapılınca seçim kurulu üyeleri de haliyle yoruluyor.

Ancak bazı seçim kurulu üyelerinin tek niyeti haberi alma olan basın mensuplarına karşı tavırları hiç de hoş olmuyor.

Dün Trabzon Marangozlar ve Mobilyacılar Odası olağan genel kurulundaydık. Oy kullanma işlemi başladı. Aday olan isimlere fotoğraf çekmek istedik. Tam bu sırada seçim kurulundaki bir görevli görevimizi sordu. Gazeteci olduğumuzu söyledik. Ardından hemen, ‘Oradan çıkın’ dedi. Başkan adaylarına fotoğraf çekip hemen çıkacağımızı söyledik. ‘Hayır olmaz’ diye tekrarladı.

Sandıktan da oy kullanma kabininden de oldukça uzak olmamıza rağmen tepkiyi anlayamadık. Tabi ki dinlemedik iki başkan adayını yan yana getirip fotoğrafladıktan sonra salondan ayrıldık.

Şunun için yazdık. Biz oy kullanma işlemini aksatmadık. Salondaki düzeni de bozmadık. Lütfen herkes görevini yapsın. Ve lütfen herkes kendisi gibi başkalarının da görevine saygı duysun.

*

İYİ PARTİLİ DR. MUHAMMET ERKAN NEYE İSYAN ETTİ?

İYİ Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Muhammet Erkan, partiye yönelik iddialara isyan etti.

Erkan, İYİ Parti’ye terör örgütü muamelesi yapıldığını kaydederek şunları söyledi: “Bu gün bir gurup vatansever ülkenin iyi yönetilmediğini, iktidar olduklarında Türkiye’yi daha iyi yöneteceğini idea ederek bir parti kurdular. Demokrasilerin temel saç ayağı siyasi partilerdir. Niçin farklı siyasi partilere, onlara gönül veren milyonlara saygı duymuyorsunuz? Bu ülkeyi 15 yıldır siz yönetiyorsunuz. Bırakında -milletimiz tercihini bizden yana yaparsa- biraz da biz yönetelim. Niçin milletten korkuyorsunuz? Er meydanı seçimlerdir. Herkes çıksın boyunun ölçüsünü alsın. Nedir bu baskı bu zulüm? Şu ülkenin haline bakın. Sanki parti değil, terör örgütü kurmuş muamelesi görüyoruz. Asıl düşündürücü olan dün kendilerine baskı ve zulüm yapıldığını söyleyenlerin bu gün aynı zulmün belki bin katını başkalarına yapmasıdır. İftiralara, baskılara maruz kaldığını söyleyerek bu günlere gelenleri iktidar gücünü ele aldıktan sonra aynı benzer iftira ve baskıları başkalarına yapmaları manidardır. Zulme uğrayana zulüm yapmak, iftiraya maruz kalana iftira atmak inanın hiç yakışmıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105