TABİP ODASI RAKAMLARI SORGULADI

Dünyayı sarıp sarmalayan Covid-19 salgınında vaka sayıları kafaları karıştırdı. Tabipler Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, Trabzon’da artan ölüm oranında koronavirüsüne bağlı olup olmamasına ilişkin kafa karışıklığının hastanede testi negatif çıkıp ancak Covid-19 tedavisi gören kişilerin olduğunu söyledi.

Dr. Sivri, verilere yansıyan rakamların sadece testi pozitif çıkan kişiler olduğu testi negatif olup Covid-19 tedavisi alanlar ise sayılara yansımadığını açıkladı. Sivri, olguların kesin, olası, şüpheli olarak yayınlanırsa daha net olacağını savundu. Sivri, tanı kodlarına daha yeni Covid-19 olarak eklendiğini belirterek bu tür şeylerin bilimsel çalışmalar için önemli olduğunu savundu. “Tomografisi Koronavirüs ile uyumlu ama test negatif çıkmış kişiler Covid-19 tedavisi alıyor. Bu kişilerde test 3-4 gün sonra pozitifleşebiliyor. Açıklanan sayılar testi pozitif olanlar sadece. Hâlbuki tedavi görenler de var bunlar şüpheli vakalardı. İnsanlar pozitif çıkarım diye test yaptırmıyor ya da çekiniyor, kimisi ise hiç şikâyeti yokken test istiyor. Sağlık sistemimiz halkımızın bir kısmının duyarsızlığına rağmen iyi çalışıyor. ‘Yoğun bakımlar birden dolar’ dedik. Korktuğumuz olmadı.” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.