Trabzon'da yol kesip öğrencileri darp ettiler

Sürmene’de bulunan KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Sürmene’deki dolmuşların çok dolu olmasından kaynaklı kendi imkanlarıyla okul servisi kiraladıklarını ancak dolmuşçuların servisin önü kesip şoförü darp ettiğini ve kendilerini alıkoyduklarını iddia etti.

Trabzon'da öğrencilerin yaşadığı ulaşım sorununu ardından yaşanan olaya yönelik Trabzon Valiliğinden açıklama geldi.

Trabzon'un Sürmene ilçesinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin yaşadığı ulaşım sorununu ardından yaşanan olaya yönelik Trabzon Valiliğinden açıklama geldi. Trabzon Valiliği konuya yönelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; Servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili Valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır."

REKTÖR ÇUVALCI: EVLATLARIMIZIN YANINDAYIZ 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Hamdullah Çuvalcı açıklamasında, “Öğrencilerimize yapılan bu saldırganlığı şiddetle  kınıyor, bu konuda  her türlü önlemin alınacağının bilinmesini isterim. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman evlatlarımızın  yanındayız” ifadelerini kullandı.

detail-photo-fancybox-0

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.