Trabzon’da vatandaşları dolandıranlar yakalandı

28 şüpheli yakalandı! 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trabzon'da internet üzerinden sanal ortamda nitelikli dolandırıcılık yapanların yakaladığını açıkladı.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "SİBERGÖZ-18" operasyonunda 28 nitelikli dolandırıcının yakalandığını duyurdu.

TRABZON DAHİL 9 İLDE OPERASYON

Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İstanbul, Balıkesir, Batman, Diyarbakır, Samsun, Iğdır, Edirne, Van ve Trabzon'da eş zamanlı olarak 'SİBERGÖZ-18' operasyonları düzenlendi" dedi.

BÖYLE DOLANDIRIYORLAR

Operasyonlarda, Türkiye'nin önde gelen 2 araç kiralama firmasının internet sitelerinin oltalama yöntemi ile sahte sitelerini kurarak, "Araç Kiralama Bedeli" adı altında gönderilen İBAN numaralarına parayı gönderdikten sonra "Kapora Bedeli, Sigorta Bedeli, Kasko Poliçesi, Kasko Teminatı, Kaza Bedeli, Cayma Bedeli, Provizyon Ücreti" gibi bahanelerle para isteyerek haksız kazanç sağladıkları tespit edilen 28 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda, 28 şüphelinin yanı sıra çok sayıda dijital materyale de el konuldu. El konulan malzemeler arasında, dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları, hard diskler, flash bellekler ve sim kartlar bulunuyor.Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, vatandaşları internet üzerinden alışveriş yaparken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.