Trabzonlu Eğitimci İsmail Doğu Gözaçan, Hayatını Kaybetti

Türkiye'nin önde gelen eğitimcilerinden Trabzonlu İsmail Doğu Gözaçan, hayatını kaybetti. Türkiye’nin eğitim alanlarında öncü kurumlarından olan Doğuş Eğitimleri Kurumları ve Doğuş Üniversitesi kurucusu Trabzonlu eğitimci İsmail Doğu Gözaçan, 79 yaşında hayatını kaybetti.  Gözaçan, dün Şakirin Camiinde ikindi namazına müteakip kılanan cenaze namazının ardından toprağa verildiği belirtildi. 

İSMAİL DOĞU ĢÖZAÇAN KİMDİR?

Türkiye’nin kalkınmasına gönül veren ve bunun da ancak eğitimle olacağı inancıyla yarım asırdır eğitim alanında hizmet veren İsmail Doğu GÖZAÇAN, 1942 yılında Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde doğdu. İlkokulu Beşikdüzü’nde, ortaöğrenimini Rize Lise'sinde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nden mezun oldu. Türkiye’de özel liselerin temelini atanlar arasındadır ve liselerde branşlaşma fikrini Milli Eğitim Bakanlığı’na sunan kişidir. Doğuş Eğitim Kurumları çatısı altında ana, ilk, lise ve fen liseleri ile eğitim alanında Türkiye’de ilkleri yaşamıştır. “Kaliteli eğitim, bilimsel araştırmalarda öncülük ve topluma hizmet”i kendine misyon edinen bir dünya üniversitesi” hayalini ise 1997 yılında Doğuş Üniversitesi’ni kurarak gerçekleştirmiştir.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.