TÜRKİYE DÜŞMANLARININ EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki iddialarını değerlendiren AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “CHP Genel Başkanı geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada, Cumhurbaşkanı’mızın yakınlarının ve özel kalem müdürünün dış vergi cenneti olarak adlandırılan bir yere vergi kaçırdıklarını iddia etmişti. Grup toplantısında, ellerine tutuşturulan belgeleri sallayarak yaptığı açıklamada da ‘İşte bu para trafiğinin belgeleri.’ dedi. Yapılan incelemeler gösterdi ki bu açıklamalar tamamen boşa çıkmıştır. Yurt dışına para çıkarma diye bir durum söz konusu değildir. Yurt dışından bir para gelme durumu var. Burada da ticari faaliyetle ilgili bir durum söz konusudur.” diye konuştu.

Zarrab davası hakkında konuşan Cora, “ABD’de yürümekte olan, Türkiye’nin egemenlik hakkının sorgulanmaya çalışıldığı bir dava, Zarrab davası var. Türkiye’ye karşı açılmış bir davayla eş zamanlı olarak bu belgelerin servis edilmesi maksatlı bir durumdur. 17-25 Aralık’ın nasıl bir darbe olduğu, buğulu bir aynanın aydınlanmış olduğu gibi aydınlatıldığı hâlde hâlen bu 17-25 Aralık’ı bir yolsuzluk gibi algılayıp bunun üzerinden siyaset üretmeye çalışmak acizlik göstergesidir. Beyhude bir çabadır. Türkiye’nin etrafının çok açık bir şekilde kuşatılmaya çalışıldığı, yargı kararlarıyla veya mahkemeler üzerinde Türkiye’deki siyasetin dizayn edinilmeye çalışıldığı bir dönemde, bu Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürmeye çalışmaktır. Ancak başarılı olmaları mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı’nın kendini sorgulaması gerektiğini belirten Cora, “ABD’de bu davanın görülmesi, orada bu davayı takip edenler, davaya ve dosyaya delil bulmaya çalışanlar takip edildiği zaman bu davanın çok net bir şekilde siyasi bir dava olduğu ortaya çıkmaktadır. Milletimiz bu davayı siyasi bir dava olarak gördüğü gibi millî bir his de uyandırmıştır. Nereye gidersek gidelim, kiminle konuşursak konuşalım bu davanın Türkiye’ye karşı bir davaya dönüşmesi sağduyulu, vatansever vatandaşlarımızda kenetlenme, birleşme duygusu oluşturmuştur. CHP Genel Başkanı bu noktada sorgulama yapıp, ülke yanında taraf olması gerekirken, bunu millî bir mesele olarak düşünüp buna göre konuşması gerekirken maalesef kargo üzerinden gelen belgelerle iç siyaset malzemesi üretmeye çalışmaktadır.” dedi.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.