Viyadükler şehri olduk

Trabzon’da tartışmaların odağından inmeyen kentin kalbi konumundaki Boztepe’ye hançer gibi vurulacak viyadüklere tepki yağarken, Boztepe’nin devamında Cephanelik’in önünden de viyadüklerin geçeceği ortaya çıktı. Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Kanuni Bulvarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak kenti ikiye bölecek olan Boztepe’deki viyadüklerin sonraki aşamasında Cephanelik’in önünden de bir başka viyadüğün geçeceğini söyledi. Başkan Şen,  “Boztepe’nin sonraki aşamasında Cephanelik’in önünde viyadükler yükselecek. Projeler kamuoyuyla paylaşılmadığı için insanlar köprü ve viyadükleri görmüyor, uygulama yapılırken farkına varılıyor.” dedi. Öte yandan Boztepe’ye yapılacak olan viyadükler Ortahisar Belediye Meclisinde de gündeme gelirken inşadan hoşnut olunmadığı belirtildi.

ŞEN: BOZTEPE’DEN SONRA CEHANELİK’E DE VİYADÜK YAPILACAK!

Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Kanuni Bulvarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak Boztepe’deki viyadük inşasının sonraki aşamasında Cephanelik’in önünden de bir başka viyadüğün geçeceğini ifade etti. Boztepe’nin sonraki aşamasında da Cephanelik’te viyadüklerin yükseleceğini aktaran Ercan Şen, “Sadece Boztepe değil, Cephanelik’in önünden de bir viyadük geçişi var. Bu yol Bahçecik’ten çıkış yapıp, Cephanelik’in önüne düştüğü zaman orada da viyadükle geçecek ve eski doğum evinin önüne gelecek. Oradan da devam edip, Gözaçan Camiinden de yükselerek şu anda tünel çalışmalarının yapıldığı yere 100 metrelik viyadük ayaklarıyla çıkacak. Projeler kamuoyuyla paylaşılmadığı için insanlar bu köprü ve viyadükleri görmüyor ancak uygulama yapılırken bunların farkına varılıyor. Boztepe’nin sonraki aşamasında da Cephanelik’te viyadükler yükselecek.” dedi.

USTAÖMEROĞLU: KENTİN DOKUSU BOZULUYOR

Mimarlar Odası Trabzon Şubesi Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, “Eski doğum hastanesi üzerinden başlıyor bu viyadük. Biz o zaman da şüphe ve endişelerimizi dile getirmiştik. Şimdiki SGK binasından başlayan viyadük bizim odamızda asılıydı, biz bunu birçok kez sunduk ama basın demecini ihmal ettik.

VİYADÜK ŞEHRİ BOZACAK

CHP’nin Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Ortahisar’a yapılacak olan viyadüklerin kenti bozacağını belirterek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a inşa ile ilgili çağrıda bulundu. Zorlu, “Boztepe Oranlık alanda yapılan viyadük çalışmasının projesiyle ilgili kentte kamuoyu oluştu ve tünel çalışmaları ile ulaşım yolları da görününce projeyi gezen ulaştırma bakanımız, “Projemiz tamamlandığında Trabzon’umuza yakışan ve iyi hizmet verecek olan, hayatı kolaylaştıracak çok güzel bir ulaşım projesi olacaktır. Biraz sabır ve tahammül bekliyoruz.” demiştir. Karayolları pek çok proje yaptı ve yapıyor fakat ucubeleri özellikle Trabzon’da yapmak gibi öncelikleri var. Hangi viyadüğü Ortahisar’da eleştirilmedi? Meydan Parkı ile Boztepe’ye giren ve bütünleşmeyi bozan viyadük ya da itfaiye önünde araç geçmeyen viyadük. Ya da Kanuni Bulvarında yapılan viyadüklerle bunlardan hangisi güzel? Hepsine sabır ve tahammül gösterilmiştir. Fakat Trabzonlu olup da Trabzon’da yaşamayan, her projenin altında mühendis, genel müdür ve bakan olarak bulunan bizden artık sabır beklemesin. Her gün bu ucubeyi biz göreceğiz. Bu şehre hizmet ederken hata yapmayın sayın bakanım. Projeyi düzeltmek için son şans. Bizi viyadük rezaletinden kurtarın.” diye konuşarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a çağrıda bulundu.

BAŞKAN GENÇ, BOZTEPE’DEKİ VİYADÜKTEN HOŞNUT DEĞİL

Boztepe’ye yapılacak olan viyadüklerden hoşnut olmadığını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Boztepe’yle ilgili hem meydan hem de itfaiye kavşağı ile aynı düşünüyorum. Boztepe ile ilgili konuyu Karayolları Genel Müdürüyle konuştum. Doğru. O görüntü gözümüzü de, gönlümüzü de, ruhumuzu da yoruyor. İdealini, alternatifi olarak arayıp sizin de söylediğiniz çalışmayla o viyadük olmadan biraz yamaca tünelle olabilir mi? Varsa alternatifler buna çalışılabilir mi? Bununla ilgili Karayolları Genel Müdürümüz ile paylaştım. Bununla ilgili çalışma yürütülüyor. Ama nereye evirilecek, şu anda net bir şey söyleyemem. Boztepe’nin siluetine mutlakta halel gelecek. Ama en az olacak şekilde bununla ilgili Karayolları Genel Müdürü çalışma yürütüyor. Cahit Turhan da bu şehrin bakanıdır. Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu da bu şehrin evladıdır. İnşallah ez hasarla beraber ora da ki silueti en az şekilde halel getirecek şekilde yürütülür.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.