Zorluoğlu o gazetenin haberine rakamlarla yalanladı!

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yönelik yerel bir gazetede yer alan “Büyükşehir’e son iki ayda 278 işçi doldurdu” başlıklı mesnetsiz, gerçeği yansıtmayan iddialarla ilgili kamuoyunun doğruları öğrenmesi adına açıklama yapmak gerekliliği doğmuştur.
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

TRABİTAŞ’TA ASKERDEN DÖNEN 3 KİŞİ GÖREVE BAŞLADI
“Söz konusu haberde TRABİTAŞ’a 200 işçi alındığı iddiaları yer almaktadır. Fakat TRABİTAŞ’a Ekim 2023 tarihinden itibaren yeni personel alınmamış olup, askerden dönen 3 personel yasa gereği işe dönüş yapmıştır.

TRABEL’E 35 KİŞİ ALINDI
Haberde yine Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında yer alan TRABEL ve TURKUAZ şirketlerine 78 kişi alındığı ifade edilmiştir. TRABEL’e yılbaşından itibaren ihtiyaca binaen 35 kişi başlamış olup, TURKUAZ’a ise işçi girişi yapılmamıştır. Belediye iştiraki 5 şirketten toplam 10 kişi ise emekliye ayrılmıştır.

278 SAYISINI İSPATLA YÜKÜMLÜDÜR
TRABİTAŞ’a ve TURKUAZ’a yeni personel alınmadığı, TRABEL’e ise 35 personel alındığı gerçeği ortadayken; söz konusu gazete, 9 sütuna verdiği manşette yer alan ‘278’ sayısını ispatla yükümlüdür. Sonuç olarak; aynı yayın organı tarafından Başkan Zorluoğlu göreve geldiği ilk günden itibaren başlatılan ve düzenli olarak devam ettirilen linç ve karalama kampanyasını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. ”
Halkımızın bilgisine saygıyla sunulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.