Trabzon Barosu'ndan Trabzonspor'a destek

Trabzon Barosu'ndan Trabzonspor'a destel geldi.Türkiye Futbol federasyonu'nun almış olduğu karar ile birlikte Lisans ve Finansal Fair Play talimatında yapılan değişikliğe Trabzonspor itiraz etmişti. Transfer harcama limitlerinin yüzde 30'dan yüzde 40'a çıkaran karara itiraz eden bordo mavililere bir destek de Trabzon Barosu'ndan geldi.

Trabzon Barosu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Kamuoyunca bilindiği üzere, Futbol Kulüplerimizin borçlarının aşırı derece artması ve mevcut durumun UEFA kriterlerine uyum sağlamaması nedeni ile 2019-2020 sezonu başında, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatuıda değişiklik yapılmış, Süper Lig kulüpleri ile Türkiye Bankalar Birliği arasında protokol imzalanarak kulüp borçların yeniden yapılandınlması yoluna gidilmiş, harcama limiti ise gelirlerin % 30'u olarak belirlenmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Nihat Özdemir tarafından zaman zaman yapılan açıklamalarda kuralların sıkı sıkıya uygulanacağı belirtilmesine rağmen, kulüplerin genel bir talebi olmadığı halde harcama limitleri TFF tarafından yapılan talimat değişikliği ile % 40'a çıkarılmıştır. Söz konusu Talimat değişikliği ile TFF kendi kendisi ile çelişmiş, sezon başında talimatlara uygun davranan kulüpler aleyhine eşitsizlik yaratınıştm Bu değişiklik Hukukun Evrensel Ilkelerine, eşitlik ilkesine ve hukuki gtivenirlik ilkelerine de aykırıdır.

Trabzonspor Kulübü tarafından talimat değişiklinin iptali için TFF Tahkim Kuruluna başvuru yapılmış olup, Baromuzca Trabzonspor'un tavrım doğru buluyor ve destekliyoruz. Tahkim Kurulunu hukuka uygun karar vermeye ve adil olmaya davet ediyoruz. Kuralları uygulayanlann cezalandınldığı bir düzeni yaratmaya ve adaletin olmadığı izlemini yaratacak şekilde kamu vicdanım yaralayan bir kararın çıkmaması gerektiğini kamuoyuyla saygılanmızla paylaşıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.