Trabzonspor 16 sezonun en iyisi

Trabzonspor, 2004-05’ten sonra ilk kez deplasmanda 10 maçlık seri yakaladı. Sivas karşısında 23 Eylül’de 2-1 kaybeden bordo-mavililer ardından rakiplerine nefes aldırmadı. 10 deplasmanda 3 beraberlik, 7 galibiyet buldu. Zorunlu ara sonrasında sahaya çıkan Trabzonspor, İzmir deplasmanında 10 kişi kalmasına rağmen 3 puanla dönerken yükselişini de sürdürdü. Dış sahada son 16 sezonun en iyi serisini yakalayan Karadeniz ekibi 2004-05'teki 10 maçlık yenilmezlik serisini yeniden yakaladı. Bu sezon oynadığı 27 maçta 16 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden bordo-mavililer Trabzon dışındı da rakiplerine göz açtırmıyor. 13 deplasman maçında 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde eden Fırtına, 25 gol atarken kalesinde ise 13 gol gördü. Topladığı 26 puanla dış saha puan tablosunda zirvede yer alan Hüseyin Çimşir'in talebeleri Süper Lig'de kazandığı 56 puanın 26'sını rakip sahada topladı. Trabzon, Alanya'dan 1 puan bile alsa kendi rekorunu kırarak tarihe geçecek.

KAPTANIN BİR SÖZÜ YETTİ
Göztepe karşısında 16. dakikada fileleri sarsan Anthony Nwakaeme, 67'de oyundan alınınca bir hayli üzüldü. Nijeryalı oyuncu, pozisyon icabı yedek kulübesinin olduğu bölüm yerine diğer taraftan sahayı terk ederken yerine gelirken de tribünde oturan kaptan Jose Sosa ile karşılaştı. Üzüntüsünü dile getiren 31 yaşındaki oyuncuyu kaptan Sosa sakinleştirirken Arjantinli yıldızın sözleri üzerine Nwakaeme de yerine geçerek maçın kalan bölümünü takip etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.