Trabzonspor, 2024-2025 sezonu için Roma’nın Arjantinli yıldızı Leandro Paredes ve Ajax'ta forma giyen eski futbolcusu Ahmetcan Kaplan için harekete geçti.
2023-2024 sezonunda beklentilerin uzağında kalan Trabzonspor, yeni sezonda güçlü bir kadro kurarak taraftarlarını yeniden heyecanlandırmak istiyor. Bordo-mavili ekip, teknik heyetin raporları doğrultusunda transfer çalışmalarına hız verirken, gözünü iki önemli isme çevirmiş durumda: Leandro Paredes ve eski oyuncusu Ahmetcan Kaplan.
Leandro Paredes, Orta Sahanın Beyni Olabilir
Fırtına, orta saha hattını tecrübeli bir isimle güçlendirmek istiyor. İlk hedef ise, Arjantin Milli Takımı ve Roma formasıyla tanınan Leandro Paredes. 29 yaşındaki yıldız futbolcu, oyun zekâsı, pas isabeti ve defansif katkısıyla teknik heyetin gözdesi haline geldi.
Trabzonspor yönetimi, bu transferi yaklaşık 3 milyon Euro bonservis bedeliyle sonuçlandırmayı planlıyor. Daha önce Galatasaray’ın da ilgisini çeken Paredes’in menajeriyle temasların sürdüğü öğrenildi.
Ahmetcan Kaplan İçin Geri Dönüş Planı
Öte yandan, Trabzonspor’un savunma hattı için düşündüğü isim tanıdık: Ahmetcan Kaplan. Şampiyonluğun ardından 2022 yaz transfer döneminde Ajax’a 9 milyon Euro karşılığında transfer olan genç stoper, geçtiğimiz yaz Trabzon’a yaptığı ziyarette yaptığı açıklamalarda, yuvasına dönmeye açık olduğunun sinyallerini vermişti.
22 yaşındaki stoper, geçtiğimiz sezon Ajax formasıyla Hollanda Eredivisie’de 8 maçta (562 dakika), Avrupa Ligi’nde 3 maçta (196 dakika) ve Hollanda Kupası’nda 1 maçta (90 dakika) süre aldı. Yeterince forma şansı bulamayan Kaplan için Trabzonspor’un Ajax ile masaya oturmaya hazırlandığı bildirildi.kuzeyekspres