Trabzonspor Galatasaray’ı deplasmanda devirdi!

 Galatasaray 1-3 Trabzonspor

Süper Lig’de 30. haftanın en önemli maçında Galatasaray sahasında Trabzonspor’u ağırladı. Deplasman ekibi her iki yarıda bulduğu gollerle mücadeleden 3 puanla ayrıldı. Galibiyeti getiren goller Sosa (p), Novak ve Sörloth'tan geldi. Galatasaray'ın tek golünü ise uzatma dakikalarında penaltıdan Seri kaydetti.

Süper Lig'de haftanın maçında Galatasaray sahasında Trabzonspor'u ağırladı. Deplasman ekibi her iki yarıda bulduğu gollerle mücadeleden 3 puanla ayrıldı. Bu sonuçla, Galatasaray ligin bitmesine 4 hafta kala liderin 11 puan gerisinde kaldı. Trabzonspor ise puanını 61'e çıkararak Başakşehir ile olan puan farkının açılmasına izin vermedi.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri, Sosa, Novak ve Sörloth kaydetti. Trabzonspor Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Antalyaspor'u ağırlayacak. Galatasaray ise Alanyaspor deplasmanına konuk olacak.

SOFİANE FEGHOULİ KIRMIZI KART GÖRDÜ
Galatasaraylı futbolcu Sofiane Feghouli'nin Trabzonsporlu futbolcu Manuel Da Costa'ya yaptığı hareketi VAR'dan izleyen hakem Cüneyt Çakır, Feghouli'ye direkt kırmızı kart çıkardı.

Süper Lig'in 30. haftasında evinde Trabzonspor ile karşılaşan Galatasaray'da Sofiane Feghouli kırmızı kart gördü. Maçın 30. dakikasında bordo-mavililerin yarı sahasındaki bir pozisyonda Manuel Da Costa ile Feghouli yerde kaldı. Maçın hakemi Da Costa'ya müdahalesinden dolayı Feghouli'ye önce sarı kart gösterdi. Daha sonra VAR'dan uyarı alan Çakır, pozisyonu tekrar izledi ve Feghouli'nin Da Costa'ya hareketine direkt kırmızı kart çıkardı.

30 yaşındaki futbolcu, bu sezon 25 Süper Lig, 5 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 Ziraat Türkiye Kupası ve 1 de TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 34 resmi müsabakada görev aldı ve 7 gol, 5 asistlik performans sergiledi.

YUSUF YAZICI'DAN ESKİ TAKIMINA DESTEK
Fransa'nın Lille takımında forma giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı, Galatasaray - Trabzonspor karşılaşmasını protokol tribününden takip etti.
Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor arasında Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın özel misafiri de vardı. Karadeniz ekibinden 2019 yılının ağustos ayında Fransa'nın Lille kulübüne transfer olan milli futbolcu Yusuf Yazıcı müsabakayı protokol tribünden takip etti. 23 yaşındaki futbolcu maç öncesinde de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bordo-mavililere bu önemli müsabakada başarılar dilemişti.

FALCAO'DAN TAKIM ARKADAŞLARINA DESTEK
Sakatlığından dolayı kadroda yer almayan Galatasaray'ın Kolombiyalı golcüsü Radamel Falcao, Trabzonspor maçında takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Süper Lig'in 30. haftasında evinde Trabzonspor ile karşılaşan Galatasaray'da, Kolombiyalı futbolcu Radamel Falcao sakatlığından dolayı kadroda yer almadı. Falcao, bu önemli müsabakada takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı. 34 yaşındaki futbolcu karşılaşmayı Türk Telekom Stadyumu'ndan takip etti. Yıldız futbolcu yedek kulübesinin arkasındaki yerden müsabakayı izledi.
Falcao, Süper Lig'de 16, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası'nda da 3'er olmak üzere toplam 22 resmi maçta görev aldı ve rakip fileleri 11 kez havalandırdı.

MARCAO, 3 MAÇ SONRA FORMA GİYDİ
Galatasaray'ın Brezilyalı savunma oyuncusu Marcao, 3 lig maçından sonra sahaya çıktı. Haziran ayının başında antrenmanda sakatlanan 24 yaşındaki futbolcu, Çaykur Rizespor, Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir maçlarını kaçırmıştı.

TAYLAN ANTALYALI 3. KEZ 11'DE
Galatasaray'ın orta saha oyuncularından Taylan Antalyalı, bu sezon 3. kez bir lig maçına ilk 11'de başladı. Sarı-kırmızılı ekibin sezon başında TFF 1. Lig temsilcisi Büyükşehir Belediye Erzurumspor'dan kadrosuna kattığı Taylan, bu sezon 11. lig maçında forma giydi. Daha önceki karşılaşmalarında 2'sine ilk 11'de başlayıp, 8'inde sonradan oyuna dahil olan Taylan, Trabzonspor mücadelesinde de ilk 11'de görev yaptı. Taylan, 17. haftadaki Fraport Tav Antalyaspor ile 24. haftadaki Gençlerbirliği karşılaşmalarında ilk 11'de görev yapmıştı.

TRABZONSPOR'DA 3 DEĞİŞİKLİK
Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, son oynanan MKE Ankaragücü müsabakasının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı.

Genç teknik adam, Galatasaray karşısına takımını Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet Çörekçi, Hüseyin Türkmen, Manuel da Costa, Filip Novak, Jose Sosa, Badou Ndiaye, Abdulkadir Parmak, Caleb Ekuban, Abdülkadir Ömür, Alexander Sörloth 11'i ile çıkardı.

Bordo-mavili takımda ligde son oynanan MKE Ankaragücü maçına ilk 11'de başlayan Joao Pereira, sarı kart cezası nedeniyle Galatasaray'a karşı forma giyemedi. Guilherme Marques ile Gaston Campi ise Hüseyin Çimşir tarafından yedeğe çekildi.
Bu futbolcuların yerine Kamil Ahmet Çörekçi, Da Costa ile sakatlığı geçen Ekuban forma giydi.
Hüseyin Çimşir, yedek kulübesinde ise Erce Kardeşler, Guilherme, Anthony Nwakaeme, Doğan Erdoğan, Gaston Campi, Manoel Carvalho, Abdurrahim Dursun, Bilal Başacıkoğlu, Koray Kılınç, Serkan Asan'a yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105