Beşiktaş-Trabzonspor maçını yorumladılar

Spor yazarları Fatih Doğan ve İskender Günen, Spor Toto 'in 16. haftasında pazar günü oynanacak - maçını yorumladı.

SORULAR

1. Beşiktaş Avrupa Ligi'nden elendi ve elinde tek kulvar lig kaldı. Bu durum Trabzonspor karşısında Beşiktaş'ın motivasyonunu nasıl etkiler?
2. Trabzonspor son üç lig maçından da galip ayrılarak zirve yarışına dahil oldu. Takımın morali oldukça yüksek görünüyor. Sizce Trabzonspor bu çıkışını devam ettirebilir mi?
3. Beşiktaş ile Trabzonspor'un Vodafone Park'ta oynayacağı maçtan nasıl bir sonuç çıkar. İki takımı karşılaştırınca kimi galibiyete yakın görüyorsunuz?
4. Aynı puana sahip iki takımdan kaybeden şampiyonluk yarışında nasıl etkilenir? lige havlu atar mı?

FATİH DOĞAN

Beşiktaş ilk kez favori değil!
1. Beşiktaş, geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan namağlup lider çıkan ilk Türk takımı olduğu zaman çok sevinmiş, çok gururlanmıştık. Bu performansından ötürü favoriler arasında gösterildiği Avrupa Ligi'nde gruplardan dahi çıkamaması herkesi şaşırttığı gibi üzdü. Bu elenişin sarsıntısı takımı da camiayı da yönetimi de etkiler. Çünkü geriye tutunacağı tek dal Süper Lig kaldı. Bu bir avantaja dönüşebilir. Tek çıkış yolu olarak Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmek için şampiyonluk hedefine odaklanabilir. Bu ifadenin teselliden ve temenniden öteye geçip gerçeğe dönüşmesi için Beşiktaş'ın, başarısızlığın nedenlerini iyi analiz edip hatalarından ders çıkarmış bir görüntüyle sahada mücadele etmesi şart.

2. Trabzonspor, hem moral hem de öz güven olarak Beşiktaş'tan daha iyi durumda. Son maçlarına bakıldığı zaman takımda ciddi bir değişim var. Oyuncular sahada coşkuyla oynuyor ve iyi yardımlaşıyor. Malmö'yü yenemeyen Beşiktaş'ın aynı mantalite ve oyunla Trabzonspor'u yenmesi zor. Beşiktaş, bu maçı kazanmak istiyorsa toparlanıp sahaya fazlasını vermek zorunda. Bence ilk kez bu kadar eksik ve moralsiz olan Beşiktaş'ı maçta mutlak favori olarak göremiyorum.

3. Beşiktaş, Malmö karşısında ihtiyacı olan beraberliği alamamış bir takım. Atamama sorunu varken şimdi de skoru tutamama sorunu var. Rodallega, Yusuf, Sosa gibi oyuncuları tutmanın zorluğunu bir kenara koyuyorum. Maçın her anında varlığını hissettiren Joao Pereira ile yüreği ve tecrübesiyle oynayan oyunculara nasıl önlem alınacağı konusu maçın gidişatını belirleyecek.

4. Ligin daha henüz başı. Kaybeden takım havlu atmaz. Ancak havlu attığını kabul eden takım ligi kaybeder. Bu sezon gösterdi ki şampiyonluk 70 puanın altına düşecek. O yüzden en az hata yapan ve en az kaybeden şampiyon olacak. İki takım da şampiyonluk yolunda kaybederse yara alır ancak lig uzun bir maraton. Bu lig için kesin cümleler kullanmak insanları mahcup edebilir.

İSKENDER GÜNEN

Trabzonspor'un geleceği aydınlık
1.
 Görünen o ki sezon başından beri Beşiktaş'ta işler istenilen düzeyde değil. Gerek Avrupa Ligi, gerekse Süper Lig'de alınan sonuçların ve de oynanan futbolun kimseye ümit vermediğini düşünüyorum. İki yıl üst üste alınan şampiyonluktan sonra, bazı oyuncuların takımdan ayrılması ve büyük umutlarla transfer edilen oyuncuların istenilen performansı gösterememeleri, sakatlıkların fazlalığı, oyuna büyük katkı yapan oyuncuların performanslarındaki düşüş, bugün gelinen noktanın nedenleridir. Artık önlerindeki tek hedef Süper Lig'de başarı…

2. Bazı zorunluluklar doğruyu bulma konusunda size yardımcı olur. Bu gerçek Trabzonspor'un bugün geldiği yeri göz önüne getirdiğimizde tüm çıplaklığıyla ortaya çıkıyor. Son yıllarda yapılan ve kulübün mali portresi bozulan borç içindeki Trabzonspor, bu oluşan tabloda zorunluluktan daha akılcı bir anlayış içerisine girdi. Bugün Trabzonspor'un ilk 11'inde altyapısından gelen 4 oyuncusu var. Kendi gücünü potansiyel kıldıkça, bu çıkış çok daha farklı noktalara gelecektir. Trabzon'un geleceği aydınlık görünüyor.

3. Bu maçta her türlü sonucun çıkabileceği gerçeği var. Fakat Trabzonspor özellikle bu sezon büyük maçlarda kendi tarihine yakışan sonuçlar aldı. Şu an takım olma bilinci yüksek, paylaşma ve sorumluluk duyguları üst düzeyde bir görüntüde oldukları için Beşiktaş'a göre öne çıkan bir taraf. Trabzonspor, sezon başından beri savunmasında oluşan hataları da son üç maçta asgari düzeye indirdi. Beşiktaş'ın başarılarında büyük pay sahibi olan en önemli alan, orta sahadaki oyuncuların birbirleriyle uyumuydu. Bu uyum şu anda yok. Bu da kendileri için büyük bir dezavantaj. Trabzonspor için ise orta alanda Onazi'nin, bu sezon çıkış yapan Sosa'nın ve de ofansif anlamda maçın kaderini tayin edebilecek yetenekte olan Yusuf'un uyumları büyük bir avantaj.

4. Kaybeden şampiyonluk yarışında etkilenmez çünkü lig uzun. Başakşehir dışında diğer takımların aralarındaki puan farkı çok az. Yalnız bu maçtan üç puanı alacak olan moral ve motivasyon açısından yarışta güçlenecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105