Bir yılda 627 kişi tutuklandı

TRABZON’DA ‘Tutuklama ve Adli Kontrol Talebi İle Mahkemeye Sevk Edilen Şüphelilere İlişkin Dosya Sayıları’ da ortaya çıktı. Trabzon ve ilçelerinde Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından tutuklama ya da adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen bin 839 kişiden 627’si tutuklandı. 

TRABZON’DA ‘Tutuklama ve Adli Kontrol Talebi İle Mahkemeye Sevk Edilen Şüphelilere İlişkin Dosya Sayıları’ da ortaya çıktı. Trabzon ve ilçelerinde Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından tutuklama ya da adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen bin 839 kişiden 627’si tutuklandı. 912 kişiye adli kontrol kararı verilirken 149 kişi ise serbest kaldı. Trabzon Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu'nun 2017 yılı faaliyet raporu yayımlandı. Faaliyet raporunda ‘Tutuklama ve Adli Kontrol Talebi İle Mahkemeye Sevk Edilen Şüphelilere İlişkin Dosya Sayıları’ da ortaya çıktı.Trabzon genelinde Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından bin 839 kişi tutuklanması talebiyle mahkemelere sevk edildi. Bunlardan 627 kişi için Tutukluluk Kararı verilirken 149 kişi hakkında ise Tutukluluk Kararı verilmedi ve serbest bırakıldı.Rapora göre Trabzon genelinde bin 63 kişi de Adli Kontrol Talebi ile mahkemelere sevk edildi. Bunlardan 912’si hakkında Adli Kontrol Kararı verilirken, 151’i hakkında ise Adli Kontrol Kararı verilmedi.Trabzon ve ilçelerinde 2017 yılı içinde şüpheli olarak gözaltına alınan ve tutuklanmaları için mahkemeye sevk edilenlerin sayısı şöyle: Trabzon: 469, Akçaabat: 68, Araklı: 70, Çaykara: 13, Maçka: 25, Of: 21, Sürmene: 43, Tonya: 7, Vakfıkebir: 60. Trabzon ve ilçelerinde 2017 yılı içinde şüpheli olarak gözaltına alınan ve tutuklananların sayısı şöyle: Trabzon: 436, Akçaabat: 59, Araklı: 23, Çaykara: 12, Maçka: 25, Of: 9, Sürmene: 42, Tonya: 3, Vakfıkebir: 18.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.