DOMUZ ETİ VAR

Hong Kong’dan getirilip Moldova’ya gönderilmek istenen 180 ton domuz eti, alıcısının vazgeçmesi üzerine Trabzon Limanı’nda kaldı.Piyasaya sürülme korkusu yaşanan etler için yetkililer devreye girdi.

BİR AYDIR BEKLİYOR

Hong Kong’dan gemiye yüklenen 180 ton domuz eti Moldova’ya gönderilmek üzere Trabzon Limanı’na getirildi. Yaklaşık bir aydır limanda bekleyen etler alıcısının vazgeçmesi üzerine ortada kaldı. Yapılan şikayet üzerine Trabzon Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri gemideki etleri araştırmak üzere harekete geçti. Ürünlerin sertifika tarihlerinin 2017 olduğu tespit edilince durum gümrük müdürlüğüne bildirildi.

GEMİ KONTROL ALTINDA

Piyasaya sürülme korkusu yaşanan etler için de yetkililerin devreye girdiği iddia edildi. Yetkililer limandaki gemiden kesinlikle hiçbir konteynerin indirilmemesi talimatını verdi. Yetkililer, “Domuz eti yüklü gemi şu anda gözetim altında. Hiçbir şekilde bu etlerin Türkiye piyasasına girmesi mümkün değil. Sonuca göre etler ya geri gidecek ya da imha edilecek” ifadelerini kullandılar.

Haber: Kemal BEKTAŞ

Anahtar Kelimeler:
Trabzon LimanıDomuz Eti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.