Düzenlemeden vazgeçmeye davet diyoruz!

Türkiye Barolar Birliğinden Türkiye kelimesinin çıkartılmasını doğru bulmadıklarını belirten Suiçmez, “Yapılması düşünülen değişiklikleri uygun bulmadığımızı ve Türkiye Barolar Birliğinin 24 Şubat 2018 tarihinde Ankara’da toplanma çağrısına katılacağımızı belirtmek isteriz.” dedi. Türk Avukatları ve Trabzon Barosu olarak, Baroların üst kuruluşu olan Türkiye Barolar Birliğinin adından ‘Türkiye’ kelimesinin çıkartılmasını asla kabul etmeyeceklerini belirten Suiçmez, “Ülkemizin içinde bulunduğu süreç dikkate alındığında; birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde ‘Türk’, ‘Türkiye’ kelimelerinin tartışmaya açılmasının ve bu kelimeleri bünyesinde bulundurmaktan, kullanmaktan gururlanan kuruluşların unvanlarından çıkartılmaya çalışılmasının memleketimize, iç barışımıza hiçbir katkı sağlamayacağı ve kamu yararına bir durum yaratmayacağı son derece açıktır.” şeklinde konuştu.

BAROLARIN BÖLÜNMESİNE YOL AÇACAK

Meslek mensubu avukatların barolara zorunlu üyeliğinin kaldırılmasına yönelik düzenlemenin kabulünün de mümkün olmadığını belirten Suiçmez “Birden çok baronun oluşmasına ve üst kuruluş olarak birliğimizin ortadan kalkmasına yol açacak bir düzenleme Anayasamıza da aykırılık yaratacaktır. Zorunlu üyelik, yasayla kurulma ve mesleğin bağımsızlığını koruyan bir örgütlenme modeli, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının kurucu ilkeleridir. Bu kurucu ilkelerin zedelenmesi veya ortadan kaldırılması; yargının ve savunmanın bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğünü ortadan kaldıracak ve adalete güven duygusunu azaltacaktır.” diye konuştu.

Birden fazla baronun kurulmasına ve birliğin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan bu düzenlemelerin baroların bölünmesine yol açacağını belirten Suiçmez “Etnik kimliklere ve inançlara dayalı baroların oluşmasına, avukatlık mesleğinde ayrışmaya yol açacak, hukuk devletinin ve hukuk güvenliği hakkının zedelenmesine yol açacaktır. Ülkemizde yargının birçok sorunu çözüm beklerken, bugün ‘Türk’, ‘Türkiye’ kavramlarının tartışılması, hak, hukuk, demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin savunucusu olan baroların bağımsızlığını ortadan kaldıracak, etkinliğini azaltacak düzenlemelerin gündeme alınmasının hiçbir yararı yoktur. Bu nedenle hükümeti bu düzenlemeden vazgeçmeye davet ediyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105