Hamile hemşireye korkunç saldırı: 4 kişi karnını tekmeledi

İstanbul Başakşehir’de hamile bir hemşire, hasta yakınlarının saldırısına uğradı. 4 kişi, hamile hemşirenin karnını tekmeledi. Tedavi altına alınan hemşirenin, TİP 1 diyabet hastası olduğu öğrenildi. İstanbul Başakşehir'de acil servise giden bir hastanın dört yakını, başka bir hastaya tedavi yaptığı sırada, hamile olan hemşireyi saçından tutarak yere yatırdı ve karnını tekmeledi.

Hastanede tedavi altına alınan hemşirenin, TİP 1 diyabet hastası olduğu öğrenildi. NTV'nin haberine göre; olay sonrası Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Acil servise gelen bir hastanın 4 yakını tarafından, başka bir hastaya tedavi yaptığı sırada gebe bir hemşire meslektaşımızın; saçları yolunmuş, yere yatırılmış karnı tekmelenmiş 'gebeyim' demesine rağmen tekmelenmeye yine devam edilmiş ve üzerine torba, su, ayran gibi eşyalar atılmıştır.Meslektaşımızın çalışmış olduğu kurumda tedavisi devam etmekte olup, gözlem altına alınmıştır.Sağlıkta şiddetin boyutu artık sadece çalışanın canına kasta değil doğmamış çocuğunun canına kasta kadar uzanmıştır.

Ülkemizin en büyük hastanelerinden birinde yaşanan bu olayı kınıyor, meslektaşımızın dava sürecinde yanında olacağımızı, sağlıkta şiddete karşı daha ağır yaptırımlar uygulanması için adımlar atılmasını karar verici kurumlardan ve politika üreticilerden talep ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105