Kaybettiği yüzüne Trabzon’da kavuştu

Yüzü Parçalandı, Sağ Gözünü Kaybetti

IRAK’IN Bağdat kentinde 11 yıl önce savaştan kaçarken içerisinde bulunduğu aracın takla atması sonucu yüzü parçalanan ve sağ gözünü kaybeden Mahar Alsapa (16), Trabzon’da geçirdiği ameliyatla yüzüne yeniden kavuştu. KTÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. Muhammet Uraloğlu, genç kızı ameliyat ederek başarılı bir operasyona imza attı.

Kalçadan Alınan Kemik Yüze Nakledildi

AMELİYAT olacağı günün hayaliyle yaşadığını belirten Mahar Alsapa, “Bana hayatımı geri verdiniz. Teşekkür ederim.” dedi. Irak’ta sınıf öğretmenliği yapan 42 yaşındaki anne Abtsam Alsapa ise kızının ameliyat olacağını öğrendiği gün mutluluktan ağladığını söyledi. Doç. Dr. Uraloğlu ise “Şişlikler geçince yüz normale dönecek.” dedi.  

IRAK’IN Bağdat Kenti’nde 11 yıl önce savaştan kaçarken içerisinde bulunduğu aracın takla atması sonucu yüzü parçalanan ve sağ gözünü kaybeden Mahar Alsapa (16) Trabzon’da geçirdiği ameliyatla yüzüne yeniden kavuştu. KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Uraloğlu genç kızı ameliyat ederek, başarılı bir operasyona imza attı.

AMELİYAT OLACAĞI GÜNÜN HAYALİYLE YAŞADI

Irak’taki savaşta babasını kaybeden Mahar Alsapa, annesi ve 9 kardeşiyle birlikte 2 yıl önce Trabzon’a sığındı. 11 yıl önce geçirdiği kaza nedeniyle bakışlardan rahatsız olduğu için evden çıkmaya utanan genç kız, yardım çağrısında bulundu. Yeniden eski sağlığına kavuşmak istediğini belirten Mahar Alsapa “Irak savaşından kaçarken araçtan düştüm. 5 yaşındayken yüzümü kaybettim, sağ gözümü kaybettim. 10 yıldır neredeyse hiç dışarı çıkmıyorum.  İnsanların tuhaf, acıyan bakışlarıyla karşı karşıya kalıyordum. Çok ağladım, bu halimden utandım” dedi.

KALÇADAN KEMİK ALINDI, YÜZÜNE NAKLEDİLDİ

Yüzünde büyük izler bunan genç kız KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde 3 saat süren bir başarılı ameliyat geçirdi. KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Uraloğlu, “Göz çevresinde ciddi bir yaralanması vardı. Göz hareketlerini engelleyecek şekilde kemik çıkıntıları vardı. Onu çıkarttık. Alt göz kapağı dışarı dönmüştü onu düzelttik. Göz pınarının buruna olan bağlantıları tamamen yerinden ayrılmıştı. Kaş altındaki kemikleri tamamen kırıktı. Kalçadan kemik aldık, kaşın altındaki kemikleri normal hale getirdik. Kalçadan yine tenton alarak göz kapağının dışa dönük kısmını düzelttik. Gözyaşı kanalları tıkalıydı. O kanalları açan müdahaleler yaptık. Şişlikler geçince yüz normale dönecek” şeklinde konuştu.

HAYATIMI BANA GERİ VERDİNİZ TEŞEKKÜR EDERİM

Ameliyat olacağı günün hayaliyle yaşadığını belirten Mahar Alsapa, “Bana hayatımı geri verdiniz. Teşekkür ederim” dedi. Irak’ta sınıf öğretmenliği yapan 42 yaşında anne Abtsam Alsapa, kızının ameliyat olacağını öğrendiğigün mutluluktan ağladığını söyledi. Anne Alspaha “Kızım çok mutsuzdu. Hiç dışarı çıkmazdı. Bu halinden utanırdı. Psikolojisi bozulmuştu. Ameliyat olacağını öğrendiğimizde mutluluktan ağladık. Kızımın artık yüzü gülüyor. Allah herkesten razı olsun. Onun hayatını değiştirdiniz” dedi.

Filiz YILDIRIM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105