Mescid-i Aksa'da kapılar açıldı! On binlerce kişi Harem-i Şerif'e girmeye başladı

Filistinlilerin yoğun tepkisi üzerine Mescid-i Aksa'nın tüm kapıları açıldı, on binlerce kişi Harem-i Şerif'e girmeye başladı

HUTTA KAPISI AÇILMAMIŞTI

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani, İsrail polisinin Harem-i Şerif'in tüm kapılarını açmadığı sürece kutsal mabede girilmeyeceğini belirtti.

Mescid-i Aksa'nın El-Esbat (Aslanlı) kapısında açıklama yapan Şeyh Kisvani, "Şu anda burada şevkle Mescid-i Aksa'ya girmeyi bekleyen halkımıza belirtmek isteriz ki eğer işgal gücü Mescid-i Aksa'nın Hutta Kapısı'nı açmazsa Harem-i Şerif'e girmeyeceğiz." dedi.

Gerginliğin devam ettiği Hutta Kapısı'nda toplanan yüzlerce Filistinli de "Hutta açılmadan girmek yok" sloganları atıyor.

İsrail polisi ile Filistinliler arasında zaman zaman tansiyon yükseliyor. Kudüs alimlerinin ve Mescid-i Aksa Vakfının sabah açıkladığı, ikindi namazında Harem-i Şerif'e girme kararında ise şu ana kadar bir değişiklik yok.

Hutta Kapısı, 14 Temmuz'da iki İsrail polisi ve 3 Filistinlinin ölümünün ardından, Mescid-i Aksa'nın kapatılmasıyla sonuçlanan olayların başladığı yer olarak biliniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105