Müzik derneğinde TACİZ skandalı!

Genç kızın adet döngüsünü bile istemiş

Müzik derneğinde TACİZ skandalı! Genç kızın adet döngüsünü bile istemiş

Türkiye'nin önde gelen müzik derneklerinden olan İstanbul Filarmoni Derneği taciz iddialarıyla çalkalanıyor. 76 yıllık derneğin yönetim kurulu başkanı  Atilla T. de ifşa oldu. Konuyu kamuoyuna taşıyan genç kızın dernek başkanı tarafından adet döngüsüne varana kadar talep edildiğini duyurması üzerine yer yerinden oynadı. İşte son dakika haberinin çarpıcı detayları

Türkiye'de müzik piyasasında önemli bir yere sahip olan İstanbul Filarmoni Derneği Başkanı Atilla T.'ye dair taciz iddialarıyla çalkalanıyor. Derneğin müzik dergisi için editör olarak işe alınan Yıldız Teknik Üniversitesi Müzikoloji öğrencisi Dilacan Özçelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dernek başkanının tacizine uğradığını duyurdu.

Müzik derneğinde TACİZ skandalı! Genç kızın adet döngüsünü bile istemiş

4 KİŞİ İSTİFA ETTİ: T.'nin dernekte çalışabilmesi için kendisine aralarında "adet döngüsü raporu"nun da olduğu 3 şart koştuğunu belirten Özçelik'in şok iddiaları, 4 yönetim kurulu üyesini istifaya götürdü.

Müzik derneğinde TACİZ skandalı! Genç kızın adet döngüsünü bile istemiş

İŞ GÖRÜŞMESİ İLE BAŞLADI

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Müzikoloji Bölümü öğrencisi Dilacan Özçelik, iş görüşmesi için İstanbul Filarmoni Derneği Başkanı Atilla T. ile bir araya geldi. Dernek başkanıyla görüşmesi olumlu geçen Özçelik, 16 Ağustos'ta derneğin yayınlayacağı bir müzik dergisinde editör olarak işe başladı.

Müzik derneğinde TACİZ skandalı! Genç kızın adet döngüsünü bile istemiş

ASANSÖRDE YALNIZ KALINCA...

Ancak iddiaya göre genç kadın, mesleğine başlamanın heyecanını yaşarken bir anda kendisini kâbus gibi bir hayatın içerisinde buldu. Dilacan'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamalara göre, Atilla T.'nin sözlü tacizleri asansörde yalnız bulundukları sırada cinsel saldırıya vardı.

Yaşadığı dehşet karşısında neye uğradığını şaşırtan genç kadın, tacizci başkana durumdan rahatsız olduğunu söyleyince ikinci bir şokla sarsıldı.

3 ŞARTLI TACİZ

İddiaya göre Tuna, işe aldığı genç kıza çalışmaya devam edebilmesi için tam 3 skandal şart koştu. Başkanın kendisine özel hayatını rapor etmesini, erkek arkadaşlarına bile kendisinin karar vereceğini ve son olarak da adet döngüsünü rapor etmesini söylediğini ifade etti.

YÖNETİM KURULUNA 3 MAYMUN GÖNDERMESİ

Duydukları karşısında şoka uğrayan genç kız durumu hemen yönetim kuruluna bildirdi ve savcılığa şikayette bulundu. Ancak derneğin yönetim kurulu, Özçelik'in mesajlarına ve çağrılarına karşılık vermedi. Şok üstüne şok yaşayan Özçelik ise çareyi sosyal medyada sesini duyurmakta buldu.

Müzik derneğinde TACİZ skandalı! Genç kızın adet döngüsünü bile istemiş

ÇARPICI İFADELER

Yaşadığı dehşeti Twitter hesabından duyuran Özçelik, "75 senelik bir derneğin başkanının tacizci olmasını ve yönetim kurulunun tacize karşı üç maymunu oynamasını kabul etmiyorum. Uğradığım haksızlık ve tacize karşı sonuna kadar mücadele edeceğim" ifadelerini kullandı.

İSTİFALAR PEŞPEŞE GELDİ

Özçelik'in sosyal medyada gündem olan paylaşımlarının ardından İstanbul Filarmoni Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Cem Babacan, Filiz Yolaçan, Sezai Kocabıyık ve Sinan Erşahin istifa kararı aldıklarını duyurdu.

Müzik derneğinde TACİZ skandalı! Genç kızın adet döngüsünü bile istemiş

Taciz iddiasının yönetim kurulu toplantısında gündeme geldiği aktarılan açıklamada, "İFD Yönetim Kurulu Başkanı Atilla T.'nin istifası istenmiş, başkanlık yetkileri düşürülmüş ve başkan vekiline devredilmiştir" denildi.

Ancak alınan kararlara uyulmadığını belirtilen açıklamada, "Alınan karar ilgili kişilerce uyulmadığı görülmüştür. İFD Yönetim Kurulu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş olup aldığımız güncel karar üzerine yönetim kurulu üyeleri olarak istifa ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Müzik derneğinde TACİZ skandalı! Genç kızın adet döngüsünü bile istemiş

Genç kız ise şu paylaşımı yaptı: "ÖZEL HAYATINI BANA RAPOR EDECEKSİN", "ERKEK ARKADAŞINA BİLE BEN KARAR VERECEĞİM", "REGL TARİHLERİNİ SÖYLEYECEKSİN" "KISACASI TAM TESLİMİYET İSTİYORUM" dedi. Aksi takdirde yerime geçecek çok insan olduğunu söyleyerek beni işimle tehdit etti.

Müzik derneğinde TACİZ skandalı! Genç kızın adet döngüsünü bile istemiş

Ben derhal bu mobbing ve tacizi yönetim kuruluna bildirdim. Savcılığa giderek A.T'den şikayetçi oldum. Bunun üzerine Derneğin A.T.'ye soruşturma başlatacağını düşünürken A.T'nin bir mesajı ile işten çıkarıldım. Dernek Yönetim Kurulu mesajlarıma ve çağrılarıma dönmedi.

Bünyesinde olmaktan gurur duyduğum 75 senelik bir derneğin başkanının tacizci olmasını ve yönetim kurulunun tacize karşı üç maymunu oynamasını kabul etmiyorum.Uğradığım haksızlık ve tacize karşı sonuna kadar mücadele edeceğim. Lütfen bu tweeti paylaşın, RT edin.sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.