OTELCİYE TAKİPSİZLİK

KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Diş Hekimliği Fakültesine 27 Kasım 2017 tarihinde tedaviye giden Y.A.,hastanede AIDS mikrobuna yakalandığını öğrendi. Y.A.,mikrobu 2017 yılı Ekim ayında birlikte olduğu yabancı uyruklu kadından kaptığını belirterek, kadının yanı sıra kadınla birlikte olduğu otelin işletmecileri ve çalışanlarından şikâyetçi oldu. Çömlekçi’de bulunan otelin kendisini Özbek vatandaşı Bahar adlı kadınla birlikte olması için yer temin ettiğini fakat hijyen kurallarına uyulmadığını belirterek, işletmeci ve çalışanların tedbirsiz davrandığını ileri sürdü.

EŞİNDE AIDS VİRÜSÜ ÇIKMADI

Otel çalışanlarının kendisine, “Karakolda sıkıntı olmasın, seni farklı bir isimle kayıt edelim.” dediğini ileri süren Y.A., “Birkaç hafta sonra dişlerimdeki problemlerden dolayı hastaneye gittim. Diş tedavisi öncesinde kan tahlili gerekiyordu.  Kan verdikten sonra bana telefon geldi. Enfeksiyon bölümüne gelmemi istediler. Hastaneye gittiğimde AIDS virüsü kaptığımı söylediler. Hastalığın ne zaman bulaştığını tespit için eşimden örnek alındı. Onda virüs çıkmadı. Bu virüs bana otelde birlikte olduğum Bahar adlı Özbek kadından bulaştı.” dedi.

ÜÇ KİŞİ HAKKINDA TAKİPSİZLİK

Y.A.’nın şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında B. ve C. adlı otel işletmecileri ve F. adlı çalışanhakkında “bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, yaptırmak, aracılık etmek veya yer temin etmek” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında otel işletmecisi ve çalışanı hakkında 2016 ve 2017 yıllarında haklarında soruşturma yürütüldüğü, bu nedenle mükerrer kayıt olması nedeniyle haklarında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

POLİS, ÖZBEK BAHAR’I ARIYOR

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Ahlak Masası ekipleri, polis kayıtlarına giren tüm yabancı kadınların fotoğraflarını teşhis etmesi için Y.A.’ya gösterdi. Y.A., birlikte olduğu kadını teşhis edemedi. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı daimi arama kararı çıkardı, polis ise Özbek Bahar adlı kadını aramaya başladı. Bu arada otel işletmecisi ve çalışanise suçlamaları reddetti. 

Anahtar Kelimeler:
TrabzonOtelAIDS
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.