Savcılık o HDP’lilerin peşini bırakmıyor

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, Eren Bülbül'ün katili olan PKK'lının cenazesine katılan vekillerini savunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında yürütülen adli soruşturmalara yönelik sözleri nedeni ile soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Buldan'ın hafta sonu bazı haber kanalları ve internet medyasında yer bulan ve Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen operasyonlarda ölü ele geçirilen PKK'lı teröristlerin  cenaze törenlerine katılan HDP'li 4 milletvekili hakkında yürütülen adli  soruşturmaları hedef alan sözleri anımsatıldı. Buldan'ın benzer durumlarda milletvekillerinin cenazeye katılma ve  taziyeye gitme şeklinde davranmak durumunda oldukları yönünde ifadeler de  kullandığı belirtilen açıklamada, bu sözlerin incelendiği ve Buldan hakkında  soruşturma başlatıldığı kaydedildi. 

HDP'Lİ VEKİLLER PKK'LI CENAZESİNDE

Gümüşhane'de PKK'lı teröristlerle jandarma özel harekat birlikleri arasında çıkan çatışmada, 2 terörist etkisiz hale getirilmişti. Yapılan araştırmada teröristlerden birinin Trabzon'un Maçka ilçesinde geçen yıl Ağustos ayında çıkan çatışmada 15 yaşındaki Eren Bülbül'ü şehit eden teröristlerden kırmızı listede aranan PKK'nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu Zeynel kod adlı Mehmet Yakışır olduğu tespit edilmişti. PKK'lı teröristin cenazesine, HDP Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Remziye Tosun da katılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı iki vekil hakkında soruşturma başlatmıştı.Buldan, terörist cenazesine giden milletvekillerini savunurken şöyle konuşmuştu: "HDP'den seçilen 4 milletvekiline hızla soruşturmanın açılmasını asla kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımız taziyelere gittiler. Bu bizim kültürümüzde olan bir şeydir. Elbette ki yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine gitmek bizim en büyük görev ve sorumluluğumuzdur. Kim, neden dolayı yaşamını yitirmiş olursa olsun biz o ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz. İnsanların yaşamını yitirmemesi için yürüttüğümüz büyük bir mücadele var. Ama buna rağmen insanlar yaşamını yitiriyorsa eğer, bu çatışmalı süreçte hayatını kaybeden insanlarımızın aileleriyle birlikte olmak bizlerin görevidir. Bunu her zaman yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105