YOMRA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI YILDIRIM BELEDİYECİLİĞİ ANLATIYOR

AK Parti Yomra Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Doçent Doktor Volkan Yıldırım, belediyecilik alanında daha önce yaptığı çalışmaları ile Yomra'ya yeni bir anlayış getirmek için oldukça iddialı geliyor. Yerel yönetimler ve belediyecilik alanında ihtisas yapmış, bu alanda birçok ulusal proje yürütmüş ve Türkiye’de yüzlerce belediye personeline eğitimler vermiş olan Volkan Yıldırım’ın yurt dışında belediyecilik konusunda yaptığı çalışmalar da dikkat çekiyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Belediye Bilgi Sistemlerini anlattı

Yıldırım 2007 ve 2017 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen uluslararası toplantılarda, konusunda dünyaca ünlü bilim adamı, araştırmacı ve uygulayıcılara Belediye Bilgi Sistemleri hakkında seminerler verdi. Yıldırım’dan kamuoyunu bu konuda bilgilendirmesini talep ettik.

“Belediye Bilgi Sistemleri, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın 2002’de başlattığı e-Türkiye Dönüşüm projesinin olmazsa olmazlarındandır. Her geçen gün, ülkemizde e-Türkiye kapısı farklı uygulamalar ile gelişmektedir. Merkezi idareler e-devletin gelişmesinde öncü rol oynasa da, belediyelerin de bu sistem içinde önemli rolleri bulunmaktadır. Gelişmiş ülkelerde e-devlet uygulamaları sayesinde vatandaşlar hizmetlerini hızlı ve kolay alırken, zaman ve maliyet tasarrufu ile de ülke ekonomisine katkı sağlarlar. Ülkeler bu şekilde gelişerek büyürler. Bizim amacımızda bu büyümeye yerelden azami katkıyı sunmaktır. Çağ açıp kapatan bir milletin torunları olarak bizler, içinde bulunduğumuz bilgi çağının gereklerini yapmalıyız. Bu ise ancak ve ancak bilgi toplumu olmakla sağlanabilir. Geçmişte zenginlik göstergesi olarak görülen altın, para ve arazi gibi kavramlarının yerini günümüzde bilgi almaktadır. Google ve Facebook gibi dev şirketler sadece bilgiyi yöneterek dünyaya yön vermektedirler. Bu sayede insanların ihtiyaçlarını anlık olarak belirlemekte ve bu ihtiyaçlara cevap verecek alternatifleri de anında sunmaktadırlar. Böylece bilgiyi paraya dönüştürmektedirler. Bizim derdimiz bu şirketler gibi para kazanmak değil elbette. Bizim derdimiz etkili ve kolay yönetim ile vatandaşlarımıza hızlı ve etkin hizmet sunmaktır. Bunun için ise önce bilgi sahibi olmak gerekir. 

Bilgi sistemlerinin etkin kullanımı belediyecilik hizmetlerinde verimliliğe doğrudan katkı sağlar.

Bilgi sistemleri insan hayatına doğrudan etki eden kavramlardır ve belediyecilik hizmetleri için olmazsa olmazlardandır. Bu sistemler ulaşım ağı planlamasından altyapı çalışmalarına, bina ve yol envanterlerinin yönetiminden sosyal donatı alanlarının doğru planlanmasına kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Zaten bu sistemlerin kullanmalarını zorunlu hale getiren, 7099 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Kanunu’da yürürlüğe girdi. Sistemle Türkiye’de yılda en az 1 milyar 831 milyon liralık tasarruf sağlanması bekleniyor. Temel hedefimiz güzel Yomra’mızı da buna hazır hale getirmek ve Türkiye’de parmakla gösterilen örnek bir belediye yapabilmektir. Bu amaçla biz de yola çıktık. 

2023 ve 2071 hedeflerinin merkezinde Yerel Dinamikler

Hizmetin merkezinde her zaman vatandaş yer almaktadır. Vatandaşlar; ikamet ettikleri veya sahip oldukları ev, dükkân ve arazi gibi taşınmazları ile belediye hizmetlerinin en temel bileşenini oluştururlar. Tüm bu veriler e-belediye ya da belediye bilgi sitemleri ile doğru yönetilebilir. Bu alanda geçmişte bilimsel ve akademik çalışmalar yaptık. Birçok belediyede ekibimle yaptığımız projeler halen daha uygulanmaktadır. Bu sayede hızlı ve etkin bir yönetim imkânını gerek yerel yöneticilere gerekse de merkezi idareye sunmuş bulunmaktayız. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirdiğimiz seminerlerde işte bu çerçevede, çağdaş belediyecilik uygulamalarına yönelikti. Konu takdir edersiniz ki oldukça fazla teknik detay içermektedir. Umarım bu bilgi ve tecrübemi farklı platformlarda anlatma imkânı elde ederim. Umarım bu tecrübelerimizi güzel Yomra’mız için uygulama fırsatı yakalayabiliriz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.