YOMRA'YA ÖZGÜ DÖNÜŞÜM....

Yomra’ya özgü dönüşüm planlıyor

YOMRA’DA halkla bütünleşen AK Parti belediye başkan adaylarından Doç. Dr. Volkan Yıldırım vizyonist projelerini açıklamalarını sürdürüyor. Yıldırım, “Yomra ilçemizin gelecek vizyonuna uygun bir kentsel dönüşüm modeli ortaya koyacağız. Sosyal konut projelerimiz bu süreçte önceliğimiz olacak.” diye konuştu.

AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Volkan Yıldırım, “Yomra ilçemizin gelecek vizyonuna uygun bir kentsel dönüşüm modeli ortaya koyacağız. Sosyal konut projelerimiz bu süreçte önceliğimiz olacak.” diye konuştu. AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Volkan Yıldırım, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. “Kentsel dönüşüm sürecinde yerel yönetimler en önemli bileşendir.” diyen Yıldırım, “Kentsel dönüşümü sağlıksız, köhnemiş, imara aykırı çarpık ve güvensiz yapılaşmış, teknik altyapısı yetersiz, afet riski altındaki yapılar/alanlar ile tarihî ve doğal sit alanlarının kamuya kazandırılması ve yaşam alanlarının yeniden planlanması ve düzenlenmesi süreci olarak tarif edebiliriz. Ülkemizde ve Trabzon’da kentsel dönüşümle birçok kamusal alan topluma kazandırılmış, risk altındaki birçok bina yıkılarak hak sahiplerine yeni konutlar verilmiş ve birçok ihtiyaç sahibi vatandaşımız başını sokacağı bir konuta sahip olmuştur. Özellikle AK Parti döneminde bu konuda çıkarılan yasal düzenlemeler ve uygulama projeleri ile ülkemiz büyük değişimler yaşamıştır.” diye konuştu.

YOMRA’YA ÖZGÜ BİR DÖNÜŞÜM MODELİ ORTAYA KOYACAĞIZ

Yomra’nın bundan sonra kentsel dönüşümde nasıl bir yol izlemesi gerektiğine açıklık getiren AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Volkan Yıldırım, “Kentsel dönüşümde birinci hedefimiz, Yomra özelinde kentsel dönüşüm strateji belgesi hazırlatmaktır. Yani kentsel dönüşüm bölgelerinin tespiti, planlanması, yapı karakterinin ve fonksiyonel kullanımlarının belirlenmesidir. Ayrıca şunu ifade etmeliyim ki bu strateji belgesinde temel felsefemiz ve ana çizgimiz, Cumhurbaşkanı’mızın da son yıllarda çokça ifade ettiği dikey büyümeden ziyade yatay büyüme temelli kentsel dönüşüm projeleri olacaktır. Başka yerlerde yapılan projeleri kopyala-yapıştır asla bizim dönemimizde olmayacak. Bize özgü, Yomra’ya özgü bir dönüşüm modeli ortaya koyacağız. Hak sahiplerine rağmen değil, onlarla birlikte bu süreci yürüteceğiz. Bizim uygulamamızda kamulaştırma en son çare olarak kullanılacak. Yomra ilçemizin gelecek vizyonuna uygun bir kentsel dönüşüm modeli ortaya koyacağız. Sosyal konut projelerimiz bu süreçte önceliğimiz olacak. Her şey şeffaf ve ortak akıl ile yönetilecek ama en önemlisi, Yomra halkı ile birlikte gerçekleştirilecek bir dönüşüm yapmak hedeflerimiz arasındadır. Ayrıca sadece kentsel alanlar için kullanılan bu modeli kırsal alanda kullanmak için bakanlık ve büyükşehirle ortak projeler de yine çalışmalarımız arasında yerini alacak.” ifadelerini kullandı.

BİZ HAZIRIZ VE YOMRA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yıldırım, açıklamalarına şöyle devam etti: “Düzensiz ve sağlıksız gelişen sanayi alanlarını kentsel dönüşümle yeniden düzenleyerek, dere yataklarımızı ve vadilerimizi eski yeşil görüntüsüne dönüştürecek, sahil yolu ile kullanımı sınırlı olan sahil alanlarının yeniden Yomra halkının hizmetine sunulacağı kentsel dönüşüm projeleri geliştireceğiz. Kentsel dönüşüm, arazi düzenleme araçlarından yalnızca bir tanesidir. Biz, imar uygulaması, imar hakları transferi ve kamulaştırma gibi diğer araçlar ile kentsel dönüşüm çalışmalarını topluma ve hak sahiplerine en faydalı olacak şekilde planlayacak, geliştirecek ve uygulayacağız. Şunu ifade etmeliyim ki kentsel dönüşüm, akademik kariyerimde uzmanlık alanlarımdan biridir. Bu konuda sahip olduğum bilgi ve enerjiyi Yomra için harcamaya hazırım. Yanlışı ve doğrusu ile ülkemiz kentsel dönüşüm alanında çok önemli tecrübeler edinmiştir. Artık geçmişte yapılan hatalardan ders alma ve yeni şeyler söyleme zamanıdır. Kentsel dönüşümde Trabzon ve Türkiye’ye örnek projeler için her türlü bilgi ve birikime sahibiz, biz hazırız ve Yomra için çalışıyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
TrabzonYomra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.