AİLELERE ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR

Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, çocuk istismarıyla ilgili ailelere önemli görevler düştüğünü belirterek “Çocuğun cinsel istismarı ile mücadelenin en iyi yolu çocuğa mahremiyet eğitimini tam ve zamanında vermektir.” dedi. Kurt, yaşanan cinsel istismar vakasının ardından Diyanete bağlı Kuran kursu ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı yatılı okul pansiyonlarında görev yapan personele hitaben konuştu.

Trabzon İl Müftülüğü salonunda yaptığı konuşmada ailelere önemli uyarı ve önerilerde bulunan Kurt, cinsel istismar vakalarının en çok 6-10 yaş grubu kız çocuklarında görüldüğünü ve çoğunlukla ailenin tanıdığı kişi tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Bu bağlamda özellikle 6-10 yaş grubu kız çocuklarımızın bazen güvenli zannettiğimiz yer ve kişilerin yanında bile risk altında olabileceğini, çocuğun cinsel ve diğer istismar türlerinden korunması için ailelere büyük görevler düştüğünü, bunun yanında toplumun her kesiminin duyarlı davranışlar sergilemesinin bu olumsuz durum ve görüntülerin önüne geçmesinde önemli tesir edeceğini belirtti. Kurt şunları anlattı:

AİLE EĞİTİMİ VERİLMELİDİR

Çocuğun cinsel istismarı ile mücadelenin en iyi yolu çocuğa mahremiyet eğitimini tam ve zamanında vermektir. Mahremiyet eğitimi çocuğun kendisinin ve diğer insanların özelinin farkına varması ve saygı duyması, sosyal hayatın içinde kendi özel alanını koruması, kendisi ile çevresi arasına sağlıklı sınırlar koyması gibi bilgileri içerir. Bu eğitimin aile tarafından verilmesi esastır. Çocuğa vücudunun kişiye özel olan bölgelerini, bu bölgelerin gizlenmesi gerektiğinin iki yaşından itibaren anlatılabileceği ve bu özel alanın başkalarından gizlenmesi ve bu bölgeye kimsenin dokunmaması gerektiği çocuğa gerek sözlü gerekse destekleyici tutum ve davranışlarla öğretilmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.