İşçilerin hakkını savundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçileri TBMM gündemine taşıyarak işçilerin haklarını savundu. Mevsimlik işçilerin yılın 6 ayında çalışıp 6 ayında çalışmadığını bu nedenle de geçim derdi çektiklerini TBMM gündemine taşıyan Milletvekili Ahmet Kaya, mevsimlik işçilerin sorunlarının çözülmesini talep etti. Kaya, “Bilindiği gibi, ÇAYKUR'da 9 bin, 9 bin 500 mevsimlik işçi arkadaşımız çalışmaktadır. Bu işçi arkadaşlarımız senenin altı ayı çalıştırılmakta, altı ayıysa çalıştırılmamaktadır. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik koşulları izlediğimiz zaman Türkiye'de bugün on iki ay çalışan insanlar geçinemezken altı ay çalışan insanların geçinmesi nasıl beklenebilir? Burada ciddi bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz ve bu insanların on iki ay çalışabilecek düzeyde iş sahibi yapılmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

6 AY ÇALIŞARAK EMEKLİ OLAMAZLAR

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, ÇAYKUR’da 6 ay çalışan mevsimlik işçilerin 7 bin 200 günlük sigortalılık günlerinini doldurup emekli olmalarının mümkün olmadığını belirterek, “Bu haksızlığın da düzeltilmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
ChpçaykurAhmet Kaya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.