Koğuşları yakacaklar

Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan sol terör örgütü üyelerinin eylem hazırlığında olduğu rapor edildi. İstihbarat birimlerinden gelen istihbarati bilgiler doğrultusunda ülkedeki tüm cezaevlerini alarma geçirdi. 
CEZAEVLERİ ALARMA GEÇİRİLDİ
Terör örgütlerinin faaliyetlerini deşifre etmek amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan sol terör örgütü üyelerinin eylem hazırlığında olduğu deşifre edildi. Zeytin Dalı operasyonu ve cezaevlerinde tek tip kıyafeti protesto etme hazırlığında olduğu raporu doğrultusunda harekete geçen Adalet Bakanlığı, ülkedeki tüm cezaevlerine birer yazı göndererek, alarma geçirdi ve alınacak tedbirleri sıraladı. 
KOĞUŞLARI YAKACAKLARMIŞ
Eylemlerle, örgütsel bağlantıları güçlendirmek, kamuoyundaki ilgiyi artırmak ve dağılmayı önlemeyi amaçladığı belirlenen terör örgütlerinin, örgüt üyelerini açlık eylemi, ölüm orucu, rehin alma, koğuş yakma gibi eylemlerde kullanacağı belirlendi. Sol örgüt üyelerinin bu eylem hazırlığı üzerine harekete geçen Adalet Bakanlığı, ülkedeki tüm cezaevlerine birer yazı göndererek, yapılması gerekenleri sıraladı. 
ALINMASI İSTENİLEN TEDBİRLER
Adalet Bakanlığı, cezaevlerine gönderdiği yazıda alınması gereken tedbirleri şöyle sıraladı: 
1-Herhangi bir güvenlik zafiyeti ve müessif bir olaya sebebiyet verilmemesi için alınan tedbirlerin yeniden gözden geçirilmeli.
2-Hükümlü ve tutukluların odalarına girerken yeterli sayıda personel ile girilmesi, rehin alma eylemine karşı ani müdahale ekibinin görünmeyen bir bölümde hazır bekletilmeli.
3-Kurum içi istihbarata önem verilmeli, hükümlü ve tutuklulara gelen mektup ve kargoların daha dikkatli incelendikten sonra teslim edilmeli.
4-Hükümlü ve tutukluların yaptıkları telefon görüşmelerinin hassasiyetle takip edilmeli, kapalı ve açık görüşlerde hükümlü ve tutuklular ile ziyaretçileri dikkatli şekilde izlenmeli.
5-Odalararası haberleşmenin ve birlikte hareket etme eylemlerinin engellenebilmesi için her türlü güvenlik tedbirleri alınmalı.
6-Sayımların tutuklu ve hükümlülerin tek tek görülmesi suretiyle zamanında ve daha dikkatli yapılmalı, hükümlü ve tutuklular ile kuruma tutuklanarak yeni giriş yapan kişilerin üst ve eşya aramaları özenle yapılmalı.
7-Kaldıkları odada propaganda yapan veya isyana teşvikte bulunan kişiler varsa, gereğinin yapılarak bu kişilerin mümkün ölçülerde müşahede odalarında tutulmalı. 
8-Sohbet ve sosyo-kültürel faaliyetlerin amacı dışına çıkarılması engellemeli.
9-Hükümlü ve tutukluların sayım vermeme olayını gerçekleştirmeleri halinde meydana gelebilecek istenmeyen olayları önlemek amacıyla görevli personellerin ulaşılabilir durumda olmalı.
10-Yetişkin hükümlü ve tutukluların örgüt sempatizanı olan çocuk hükümlü ve tutukluları yönlendirebileceği ve eylem yapmaları için teşvik edebileceği değerlendirilerek
gereken tedbirler alınmalı.
11-Bahsi geçen eylemlere hazırlık yapan veya eyleme katılabilecek hükümlü ve tutuklular hakkında adli ve idari yönden yasal işlemin gereği yapılmalı. 
12-İç ve dış güvenlik personeli bildirilmeli ve meydana gelen olaylarının anında yetkililere haber verilmeli.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonFETÖPkkPdyPyd
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.