KOMUTANA 7.5 YIL CEZA

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 11 Ağustos tarihinde PKK terör örgütü üyelerinin kurduğu pusuda 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik şehit düşmüştü. Terör örgütünün eyleminin ardından 23 Ağustos tarihinde İzmir’de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Muhammet A.A. adlı bir itirafçının verdiği ifade üzerine tutuklanan Maçka İlçe eski Jandarma Komutanı Teğmen Zabit Z. dün hakim karşısına çıktı.

İŞİTME KAYBI YAŞIYORUM

Duruşmada kendini savunan Zabit Z., “İşitme kaybı yaşıyorum. Bu kendiliğinden olmadı. Güneydoğdu’da operasyonlara katıldım. Kendini bilmez bir iftiracı yüzünden yargılanıyorum. 4 yaşında çocuğumun çizgi film oyununun örgütün programı olduğunu nereden bileyim. Ben bu örgüte karşı mücadele ettim ” dedi.

YAŞADIĞI OLAYI ÖRNEK VERDİ

Şüpheden sanığını yararlandığını belirten Zabit Z., “Çorum’da hırsızı yakaladım Kamera görüntüleri olmasına rağmen, hakim yüzleri net görülmediği için serbest bıraktı. Ben ise yalancı bir tanık yüzünden tutukluyum. Ama ülkeme küsmüyorum. İki satır iftira ile aylardın tutukluyum” diye konuştu. Zabit T.’nin avukatı Gülcan Özgür ise, “Müvekkilim düzenbaz yalancı bir adamın kurbanı oldu” dedi. Savcının mütalaasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

ÖRGÜTE ÜYE OLMAKTAN CEZA

Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, sanık Zabit Z.’yi FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanığa iyi hal indirimi yapılmasına da yer olmadığı yönünde de karar verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.