Pekşen'in avukatı dilekçeyi veriyor

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu hakkında ağır suçlamalarda bulundu. Pekşen’in avukatı, bugün savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

GEÇEN HAFTA SUÇLAMADA BULUNMUŞTU

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, geçen hafta Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu hakkında ciddi yolsuzluklar yaptığını iddia ederek, suç duyurusunda bulunacağını ifade etmişti. Sağıroğlu için ‘suç örgütü lideri’ iddiasında bulunan Haluk Pekşen, Sağıroğlu hakkında 30 ayrı dava olduğunu ve sürekli olarak sahte imar planı düzenleyerek Yomra’nın çeşitli yerlerinde yolsuzluk yaptığını ileri sürmüştü.

PEKŞEN, VEKALETİ AVUKATINA GÖNDERDİ

CHP’li Pekşen’in vekalet gönderdiği Avukat Hande Burma şikayet dilekçesini bugün savcılığa vereceğini söyledi. Haluk Pekşen’in hazırladığı dilekçede,
“Şüphelinin rant elde etmek amacıyla bir kısım gayrimenkulleri imar planına tabi tuttuğu ve sonrasında imar planına tabi tutulan gayrimenkullerden alınan belediye payları ve özellikle yeşil alan planlaması ile el konulan kamulaştırılan, vatandaşların tapulu arazileri daha sonra kamulaştırma gerekçesinden vazgeçilerek imara açılıp 3. Şahıslara satılmakta ve böylece de yeni bir rant yöntemi olarak kamu gücü kullanılmaktadır” denildi.

MAL VARLIĞININ SORUŞTURULMASINI İSTEDİ

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun mal varlığının soruşturulmasını talep eden Pekşen, Sağıroğlu’nun yaşama standardı ile harcamaları arasında uyarlılık olmadığını iddia etti. Pekşen, “3628 sayılı yasa gereği kamu çalışanları edindikleri mal varlıklarının haklı ve yasal olduğunu kanıtlamakla yükümlüdürler. Bu itibarla şüphelinin, gerek harcamaları gerek yaşama standardı ve gerekse edindiği mal varlığının yasa gereğince soruşturma konusu ya
pılması gerektiği açıktır. Nitekim, şüpheli belediye başkanının sadece belediye başkanlığından olabilecek resmi gelirle doğru orantılı olmayan mal varlığına sahip olduğu, ayrıca ailesi ve yakınlarının da aynı şekilde mal varlığına sahip olduğu dikkat çekmektedir” ifadeleri yer aldı.

HAKKINDA BİR SÜRÜ SUÇ DUYURUSU VAR

Dilekçesinde İbrahim Sağıroğlu hakkında daha önceden yapılmış bir sürü suç duyurusu olduğunu belirten Milletvekili Pekşen, dosyaların numaralarını paylaştı. Milletvekili Pekşen “Zira bahse konu suç içeren eylemler hakkında birçok şikayet dosyası yer almasına rağmen, halen hiçbir işlem yapılmayarak, yargılama hızının mutad işleyişi tümüyle göz ardı edilerek, adeta görünmez bir el tarafından dosyalar beklemeye alınmaktadır. Bu durum dahi işbu dilekçemizde öne sürülen hususların vahametini açıkça ortaya koymaktadır” görüşlerine yer verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105