Sözünüzü tutun Trabzon bekliyor!

Trabzon’da her seçim dönemi sloganik olarak vaat edilen mega projeler için geçen zamana karşı somut olarak hiçbir adım atılmaması ‘verilen sözler unutulmasın’ dedirtti.

Güney Çevre Yolu, Trabzon için elzem bir proje olup, 1996 yılında dönemin yetkilileri tarafından müjdelenmişti. 55. hükümetin Devlet Bakanı Eyüp Aşık ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu Trabzon’da ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, Arsin-Mersin arasında 42 kilometre uzunluğunda yolun inşa edileceğini duyurmuştu. Fakat 1996 yılından bu yana Güney Çevre Yolu için somut bir adım atılmadı ve her seçim dönemi vaat edilmekten öteye geçilemedi. Demiryolu ise 2009 yılında gündeme geldi, önce güzergahıyla tartışma yarattı sonrasında şehrin yetkililerinin vermiş olduğu müjdeyle Erzincan-Trabzon olarak güzergahı netleşmiş oldu. Fakat demiryolu için resmi kayıtlar 2025 projeksiyonunu gösteriyor. Son dönemin mega projeleri ise karşımıza Yatırım Adası ve Şehir Hastanesi olarak çıktı. Yatırım Adası 2014 yılından bu yana konuşulan bir proje, hatta 2017 yılında temeli atılıyordu. Fakat Yatırım Adası ile ilgili de somut bir gelişme yaşanmadı. Şehir Hastanesi müjdesi ise 2014 yılında Avni Aker’in yerine yapılacak olması ile şehirde gündem olmuştu.

SLOGANİK PROJELER OLDU 

Şehrin dinamikleri tarafından oldukça tartışıldı ve en son Akyazı’ya yapılmasına karar verildi. Yüksek Planlama Kurulu tarafından 11 Nisan 2018 tarihinde de proje onaylandı. Gelinen noktada vaat edilen projeler aradan yıllar geçmesine rağmen hayata geçmedi, şimdilik görünen seçim zamanı sloganik projeler olduğu yönünde. Kamuoyu ise yetkilileri Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü hatırlatıyor ‘Kamu bürokrasisi ağır işlemesin’ diyor.Meryem Akgün

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.