Tebrikler Kobya için...

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde fakülte kurulması için ilk somut adım atıldı. İlçeye ekonomik katkısının yanı sıra eğitim yardım ve yatırımlarıyla da tanınan iş adamı Mehmet Kobya, 8 dönümlük fakülte arazisini yaklaşık 2 milyon liraya satın aldı.  TRABZON’UN Çarşıbaşı ilçesinde fakülte kurulması için ilk somut adım atıldı. İlçeye ekonomik katkısının yanı sıra eğitim yardım ve yatırımlarıyla da tanınan işadamı Mehmet Kobya yaklaşık 8 dönümlük fakülte arazisini yaklaşık 2 milyon liraya satın aldı. Kobya, “Hedefimiz ilçemize fakülte kazandırmaktır. Eğer devlet büyüklerimiz böyle bir talebi uygun görürse binanı karkasını da yapmaya hazırım.” dedi. Çarşıbaşı Fakülte ve MYO Yaptırma Derneği yönetimi Mehmet Kobya’ya teşekkür etti.

Çarşıbaşı’nda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ya da yeni kurulan Trabzon Üniversitesi’ne bağlı bir fakülte kurulması yönündeki ilk somut adım atıldı.

Çarşıbaşı’nda balıkçılık sektöründeki başarılı faaliyetleriyle bilinen ve ilçeye ekonomik katkısının yanı sıra eğitim yardım ve yatırımlarıyla da tanınan işadamı Mehmet Kobya yaklaşık 8 dönümlük fakülte arazisini yaklaşık 2 milyon liraya satın aldı.

Kobya, “Hedefimiz ilçemize bir fakülte kazandırmaktır. Eğer devlet büyüklerimiz böyle bir talebi uygun görürse binanı karkasını da yapmaya hazırım. İlçede kurulacak fakültenin, elektrik, elektronik, ağ onarım ve imalatı, deniz motoru tamiri veya tekstil gibi bölümleri içeren bir fakülte olmasını arzu ederim. Biz yıllardır balıkçılık sektöründe faaliyet gösteriyoruz. İlçemizde 20 tekne var. Bu tekneler sayesinde 12 bin insan geçimini sağlıyor. Sektör her geçen gün gelişiyor ve büyüyor ama kalifiye eleman noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Kurulacak fakülteyle hem bu sorunu aşarız hem de ilçemiz bir basamak daha yukarı çıkar. İnşallah bu temennilerimiz hayat bulur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Öte yandan Çarşıbaşı Fakülte ve MYO Yaptırma Derneği yönetimi de işadamı Mehmet Kobya’ya teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105