Hayata döndürdü, evinde ziyaret etti!

Giresun'da boğulmak üzere olan 13 yaşındaki Vedat Bekdaş'a sunu teneffüs ve kalp masajı yaparak hayata döndüren mühendis Reyhan Kösedağ, kurtardığı genci evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

DSİ PERSONELİ YARDIMA KOŞTU 

Giresun'un Bulancak İlçesi Karagöl Naltaş Yaylası Atgirmez Deresi'nde incelemelerde bulunmak üzere yola çıkan DSİ heyeti, boğulma vakasıyla karşılaştı. Devlet Su İşleri 226. Giresun Şube Müdürlüğünde görevli teknik personellerinden Okan Yonkuç, Bayram Yavuz Öztürk, Turgut Tüfekçi ve Reyhan Kösedağ adlı personelin yanına gelen bir kişi, derede bir kişinin boğulduğunu belirterek yardım istedi. Bunun üzerine hemen olay yerine giden DSİ personeli, çevredeki vatandaşlarla birlikte Kovanlık Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Vedat Bekdaş'ı yarı baygın olarak sudan çıkardı.

MESAJ VE SUNİ TENEFFÜS YAPTI

Yaklaşık 10 dakika suda kalan Vedat Bekdaş'a ilk müdahale yapıldı. Yuttuğu su boşaltılmaya çalışmasına rağmen nabzı atmayan gencin öldüğü düşünülerek, müdahale yapılmaktan vazgeçildi. Bu sırada arkadaşlarıyla birlikte olay yerine ulaşan DSİ personeli Reyhan Kösedağ, öldü zannedilen Vedat Bekdaş'a kalp masajı yapılması gerektiğini ifade etti
Kösedağ, suni teneffüs ve kalp masajı yaparak Vedat Bekdaş'ın hayata dönmesini sağladı. Vedat Bekdaş, DSİ'ye ait bir araçla hastaneye kaldırıldı. İki gün uyutulduktan sonra taburcu olan Vedat Bekdaş'ı DSİ personeli evinde ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.