İmamoğlu, Canlı adına okul yaptırıyor

 Merhum Başkan Canlı’nın 2’inci ölüm yıl dönümünde Bilim Sanat Merkezi Okulunun bitirilmesi hedefleniyor  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevi başında vefat eden Gümüşhane eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı adına kentte okul yaptırıyor. “Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi” isimli okul Gümüşhane eski evleri mimarisinde yapılacak ve 2023’de hazır olacak. Okulun temeli önümüzdeki hafta Canlı’nın vefatının birinci yıl dönümünde atılacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü iken Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden Gümüşhane eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Mustafa Canlı’nın adının verileceği Bilim Sanat Merkezi için çalışmalara devam ediliyor. Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi okulunun 2022-2023 eğitim öğretim döneminde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. Gümüşhane evleri mimarisinde gerçekleştirilecek yapı Hasanbey Mahallesi’ndeki eski kız yetiştirme yurdu, Fen Lisesi ve Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak kullanılan ve ekonomik ömrünü tamamladığı için hakkında yıkım kararı verilen binanın yerine yapılacak. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü ve GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın, “İnşallah, 2023’e Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi okulu hazır olur. Mustafa Canlı’nın ölüm yıl dönümünde okulun tamamlanması ayrı bir önem arz ediyor” dedi.

YETKİLİLER KOLAYLIK SAĞLIYOR

İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü ve GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın, “Rahmetli başkanımız Mustafa Canlı’nın adına yapılacak olan okulla ilgili Sayın Valimiz Kamuran Taşbilek ile Milli Eğitim İl Müdürümüz Miraç Sünnetçi konuyu yakından takip ediyor. Geçen hafta müdürümüz Miraç Sünnetçi konuyla alakalı basın toplantısında bilgileri paylaştı.  Yer teslimiyle alakalı sürçler devam ediyor. Vali bey bu konuda çok yardımcı oldu. Bina yapımıyla ilgili süreçler başladı. Öncelik mevcut binanın yıkımıydı. Belediyeden yıkım ruhsatı alınması gerekiyordu, bu konuda da belediyemiz kolaylık sağladı ve ruhsat alındı.  Yıkımla ilgili işlemler başladı. Hedefimiz 2022-2023 eğitim öğretim yılında okulu bitirmek” diye konuştu.

İMAMOĞLU SÖZ VERDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da ki cenaze töreninde sözünü hatırlatan Yalçın, “Rahmetli Başkanımız Mustafa Canlı’nın isminin yaşatılması için Gümüşhane’de ismi adına bir eser bırakma sözü vardı. Bu söz yerine getirilecek. Başkan İmamoğlu’nun temel atma törenine gelmek gibi bir düşüncesi olduğu biliniyor. Ancak yoğun bir programı var. Bu konuda kesin bir ifade kullanamam.  Mustafa Canlı’nın adının yaşatılması adına çok değerli bir girişim oldu. Teknik kapasitesi yüksek bir okul şehrimize kazandırılacak” dedi.

“BU ÜLKENİN GELECEĞİ EĞİTİMDEN GEÇİYOR”

Yalçın, “Bakanlık ve İstanbul İl Milli Eğitim nezdinde bu çalışmaları yürüttük. Hem sivil toplum kuruluşlarının başında olan biri olarak söylüyorum, hem Gümüşhane Üniversitesi Vakfı’nın kurucu üyesi olarak, eğitim camiası adına birkaç tane sivil toplum kuruluşu içerisinde olarak bunu söylüyorum, bu ülkenin geleceği eğitimden geçiyor. Eğitime yatırım çok önemli. Okul yatırımı yapma konusunda üyelerimizi motive etmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde sürpriz projelerimiz olabilir GÜSİAD olarak. İnşallah, 2023’e Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi Okulu hazır olur. Mustafa Canlı’nın ölüm yıl dönümünde okulun tamamlanması ayrı bir önem arz ediyor” şeklinde konuştu.Günebakış

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.