Reşo Yağı Yaktı

19 yaşındaki Yomralı genç kız, reşo yakıtı diye bilinen jelin kontrolsüz bir şekilde semavere dökülmesi sonucu feci şekilde yandı

Reşo yağı yine can yaktı

Yomralı 19 yaşındaki genç kız İ.B. çalıştığı iş yerinde, çalışma arkadaşının semavere reşo yakıtı diye bilinen jeli kontrolsüz bir şekilde dökmesi sonucu vücudunda ve yüzünde ciddi yanıklar meydana geldi.

Cevahir’de özel bir işletmede kısa bir süre önce garsonluk yapmaya başlayan 19 yaşındaki İ.B. çalışma arkadaşının semavere kontrolsüz bir şekilde jel dökmesi sonucu yüzünde ve vücudunda ciddi yanıklar meydana geldi. İ.B.’nin annesi kızının çok büyük sıkıntılar, acılar yaşadığını belirtirken, halk arasında reşo yakıtı diye bilinen jelin kesinlikle yasaklanmasını istedi.

OCAK AYINDAN BERİ 50 KİŞİ YAKTI

Vücudunun ve yüzünün büyük bir bölümü ciddi şekilde zarar gören İ.B.’nin annesi olayın nasıl meydana geldiğini şu sözlerle anlattı: “Çalıştığı iş yerinde masalara semaver taşınacakmış, kızımda kenarda duruyormuş. Çalışan çocuklardan biri yanan semavere reşo yağı denilen o jelden dökmüş. Kızım semaverin yakınında olduğu için, meydana gelen parlama sonucu vücudunu ve yüzünü alev almış. Kızım çok sıkıntılar çekti, biz çok büyük bir acı yaşadık.  Bu maddenin kesinlikle yasaklanmasını istiyorum. İnsanlar çok duyarsız ve merhametsiz, insanlardan biraz daha duyarlı olmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

KTÜ Farabi hastanesine 2017’nin ocak ayından beri bu jelden ötürü 50’ye yakın başvuru yapıldığını belirten Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Serdar Türkyılmaz, “Reşo yağı diye bilinen bu jel her yerde rahat bir şekilde satılıyor ve insanlar buna ulaşabiliyor. Ocak ayından beri hastanemize 50’ye yakın başvuru yapıldı. Bu duruma yetkili mercilerin bir an önce el koyması gerekir.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.