98 YAŞINDAYIM...

Trabzon’da kuzeni Veysel Kahraman’ın yerine sahte pasaportla Almanya’ya giden Musa K. hakim karşısına çıktı. Hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istenilen Musa K., yaşanan sahtecilik olayını anlattı.

48 YIL İKİ ÜLKE ARASINDA MEKİK DOKUDU

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde yaşayan Veysel Kahraman (81) ve Musa K. (86) adlı iki kuzen 1970 yılında Almanya’ya işçi olarak gitmek üzere başvuruda bulundu. Almanya, Veysel Kahraman’ın başvurusunu kabul ederken, Musa K.’nın başvurusu reddetti. Bunun üzerine Musa K., halasının oğlu Veysel Kahraman’ın pasaportu üzerine kendi fotoğrafını yapıştırarak, Almanya’nın yolunu tuttu. Musa K., Almanya’da işe girdi ve yıllar sonra emekli oldu.

SONUNDA POLİS MEMURU FARKI GÖRDÜ

Musa K., 48 yıllık süre içerisinde Almanya ile Türkiye arasında mekik dokudu. Sahte pasaportla rahat bir şekilde yolculuk yapan Musa K., sonunda yakayı ele verdi. İşçilere bir makineyi öğretmen için Almanya’ya gitmek üzere yeniden pasaport başvurusu yapan Musa K.’dan şüphelenen Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru, olayı 48 yıl sonra ortaya çıkardı.

MUSA DEDE YAPTIKLARINI HAKİME ANLATTI

Savcı resmi belgede sahtecilik suçundan hazırladığı iddianameye mahkemeye gönderdi. 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına Musa K., tüm Türkiye’nin konuştuğu sahtecilik olayının nasıl ortaya çıktığını duruşma salonunda hakime anlattı. Dosyanın kapatılmasını talep eden Musa K., 98 yaşında olduğunu söyledi. Musa K., “Her yıl izinli olarak Türkiye’ye geldim.  Almanya’ya gitmek için pasaportumu çıkartım. Polisler Veysel’in oğlu Mustafa’yı arayarak emniyete çağırdılar. Mustafa kimlik bilgilerinin babasına, fotoğrafın bana ait olduğunu söyledi. O zaman cahildim. Maddiyatım olmadığı için bir hata yapım. Suç olduğunu bilmiyordum. Herkes bu şekilde Almanya’ya gitti. Ben pasaportlarımı polise teslim ettim” dedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.