Sayın Başkan insanları parayla terbiye etmeye çalışıyor

Sayın Başkan insanları parayla terbiye etmeye çalışıyor

Ankara'dan Trabzon’a 2014 yılında döndüğümde yine günebakış’ta KTÜ’deki bir ihale skandalını kaleme almıştım. O dönem yargılanan iş adamlarından biri, ‘Neden yazıyorsun, gelip paranı niye almıyorsun’ diye söylemişti. Bu sözlere tanık yanımda bir de avukat arkadaşım da vardı. Ben gerekli cevabı verdim, tabi….

Şimdi soruyorum sizlere;

Parayı alıp da yazmayalım mı?

Yoksa parayı reddedip yazalım mı?

İşte tam bu noktada, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu geliyor, aklıma…. Medyaya vereceği üç kuruşluk ilanla terbiye etmeye çalışıyor, aklı sıra… Sabah senin sitene ilan vereceğiz diyenler,(gazete61.net) akşam üstü daire başkanın talimatıyla, ‘O bizi eleştiriyor, ona reklam yok’ diyor. Reklam talebimiz olmadı ki... Şu basın ve halkla ilişkiler daire başkanına bakar mısınız? Peki Selahattin Aydınlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edenlere nasıl ilan veriyorsun? Birde olayın ikinci boyutu var. Sizi eleştirmek yasak, Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek serbest öylemi. İşte siz bu kadar AK Partilisiniz. Kimin parasını kime dağıtıyorsunuz. Bir gün gelecek belki sizin hakkınızda da birileri suç duyurusunda bulunacak, kim bilir… Yazmamamızı istemediğiniz neler var? Mesala şu meydanın güzelleştirme projesi adı altında çıkılan ihalede 2.7 milyonu 4.3 milyona teklif usulüyle çıkarıp, hemşehrisine ihaleye verenler, Sayıştay’dan kurtulsalar da bir gün Allah’a hesap vermeyecek mi? Eleştirdiğimiz için iftira atılarak şantajcı ilan edildiğimiz bugünün yarını da olacak. Yarınlar bize aydınlık olacak… Ne dersin Selahattin Aydınlı…

Allah’a hesap verme denince aklıma Muhammet Balta geldi… Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, önceki gün bir konuşmasında Belediye Başkanı Murat Zorluoğul’nun arkasında olduğunu bağıra bağıra ilan etti. Daha düne kadar il yönetimiyle kavga eden Sayın Balta, belediyede görevden alınan hatta adliyeye sevk edilen o insanlara bir kez sahip çıktı mı? Yoksa onlar AK Partili değimliydi? 28 Şubat mağduru daire başkanı görevden alınırken, partisinin ilkeleri doğrultusunda hareket etti mi?  Ya da Allah korkusunu göz önünde bulundurup, mazluma sahip çıktı m? Pardon 28 Şubat’ta ANAP’ta politika yapıyordu. Unuttum.

Niye çıksın ki, iki daire başkanını belediyeye atadı. Bende olsam Zorluoğlu’nun arkasında olurdum! Umurunda mı AK Parti? Umurunda mı Trabzon? Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun neden arkasında uzun süre durmadınız Sayın Balta? Yoksa o size taviz vermiyormuydu?

Birde çakma yazarlar var. Zorluoğlu’nu haklı bulup, istisnai kadrodan kimsenin işe alınmadığı yönünde nara atanlar… Yalan yazıyorlar. Biri özel kalem müdürü, diğeri daire başkanı iki isim biliyorum, yeter mi? Ya da siz akşama kadar kapısında gezdiğiniz belediyenin içine girin bakın bakalım, başka istisnai kadrodan işe giren var mı? Yok mu? Boş daire başkanlıklarını yazmıyorum, bile...

Son sözüm TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a… 4 yıl sonra bu şehirden giderken, bugün seni ve sayın başkanı destekleyen askerleriniz var ya, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yaptıklarını size de yapacaklar. Sizlere dost görünen bu kalemşörler için çok pişmanlık duyacaksınız, çok…

2-KİM BU DİNDARLAR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yerel bir gazeteye yaptığı ziyarette, Ak Parti’nin göreve getirdiği kendisinin ise görevden aldığı bu kişilerin kökünü kazıyacağını söylemiş. Kim bunlar? Milli Görüş’ten gelen Ak Parti kadroları… İyi de sayın başkan kök kazımaya başlarsanız, önünüze kimler çıkacak, biliyor musunuz? Belli ki,  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a kadar gideceksiniz. Ne diyim hayırlı olsun. İyi kazımalar…

‘Köklerini kazıyacağım’ manşetinin ardından gazetenin sahibi birde yazı kaleme almış. Sayın Hasan Kurt, Murat Zorluoğlu’nu “Başı dibi belli olmayan, plansız programsız yönetilen büyükşehir belediyesine çeki düzen vermek için zaman zaman partinin din kisvesiyle hareket eden dinazorlara, çıkarcı gruplara rağmen epey mesafe aldı” diye anlatıyor. Sanki CHP’li belediye başkanını methediyor.

İyi de Hasan Kurt, Murat Zorluoğlu’nun AK Partili olduğunu unutuyor. Ya da Zorluoğlu'nun AK Partili olmadığını biliyor. Sayın Kurt kimlere dindar diyor ve kimleri suçluyor… Belli ki, başörtülü daire başkanlarını ve diğer personeli…

3-AK PARTİLİ YÖNETİCİLER NE YAPIYOR?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde bir yılı aşkın süredir devam eden yangına kimse müdahale etmiyor. Birinci raporu Ankara’ya gönderenler, şimdilerde ikinci raporu hazırlıyor. İkinci raporda, paraların kimlere dağıtıldığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a hakaret edenlere nasıl destek verildiği anlatılıyor.

Peki bu süreçte AK Parti yönetimde bulunan muhafazakar ve milli görüş geleneğinden gelen il yöneticileri ne yapıyor? İl yönetiminde Milli Görüş geleneğinden gelen yöneticilerin bu konulardaki tavrı da merak ediliyor.AK Parti teşkilatında da bölünme başladı. Birileri rapor hazırlarken, Sayın Başkan Murat Zorluoğlu il yönetimi içerisinde bazı kişilere ihale vererek, yönetimi bölmeye çalışıyor. Bunu yaparken, yarınki seçim için aklındaki il başkanı için de kendisini destekleyen iki vekilden destek alacağını düşünüyor...

İşte perde arkasında bunlar yaşanırken, sessiz kalan AK Parti yönetiminde Milli Görüş geleneğinden gelen yöneticileri tanıyalım…

Hasan Dilekoğlu: AK Parti teşkilatının il başkanından sonra gelen ismi. MEMURSEN ve Eğitim-Bir-Sen’in kurucularından ve Eğitim-Bir-Sen’in ilk şube başkanı. Yavuz Selim Vakfı ekolünden geliyor. Belki de bu konuda en fazla fikri ve duruşu merak edilen isim.

Sezgin Mumcu: İl Başkan Yardımcısı. Yavuz Selim Vakfı’nın mütevelli heyetinde bulunmuş bir isim. Hiçbir şekilde bir refleks ortaya koyduğu görülmedi.

Besire Çörekçi Arslan: İl Başkan Yardımcısı. Mimar Besire Hanım, Orthisar Belediyesi’nde çalışırken Fen İşlerine sürülen ama Berrin Soygenç kadar bile gündem olamayan bir il yöneticisi. Berrin Hanımın psikolojisini en iyi anlayacak kişi.

Nurettin Aydın: İl Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda avukat. Bu süreçte Büyükşehir Belediyesi’ndeki görev değişiminde mağdur olanlara hukuki destek verip vermediği bilinmiyor.

Bayram Öztürk: İl Başkan Yardımcısı. Refah ve Fazilet Partilerinde bulunmuş Has Parti’de il yöneticiliği yapmış bir isim. Yerel Seçimlerde SKM Başkanlığı döneminde Zorluoğlu ile ilişkileri artan ve Zorluoğlu’na amasız ve fakatsız destek veren bir isim.

Mustafa Usta: İl Başkan Yardımcısı. Milli Görüşün bütün partilerinde görev yapmış bir isim. Zaman zaman rahatsızlıklarını dile getirdiği söyleniyor.

Mehmet Hanefi Topaloğlu: İl Yöneticisi. Refah Partisinde Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış, Milli Görüşün bütün partilerinde görev almış bir isim.

Seda Taflan: İl Yöneticisi. Milli Görüş Geleneğinden gelen bir ailede yetişmiş başörtülü bir avukat.

Hamit Bektaş: İl Yöneticisi. Sessizliğini koruyor.

Abdülhamit Özdaş: İl Yöneticisi. Milli Görüşün önemli isimlerinden Mustafa Özdaş’ın oğlu.

Enes Aslan: İl Yöneticisi.

Ve diğerleri: Gökhan Karslı, Gülsüm Canım, Mehmet Atmaca, Numan Yarım, Ersin Türk, Fazlı Çapoğlu, Hüseyin Öztürk, Hüseyin Tüysüz, Mehmet Alp.

Ve gençlik kolları başkanı Sefa Küçükali: Dededen babadan milli görüşçü bir aileden gelen Gençlik Kolları Başkanının gündemine bu konular giriyor mu, merak ediyoruz.

4-FARABİ KADERİNE TERK EDİLDİ

Borç batağındaki KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nin dün kadrolarını süsleyen kelli felli doktorlar tek tek özel hastanelere kaçıyor. Yıllarca nimetlerinden yararlandıkları hastaneyi maalesef kaderine terk ettiler. Alacaklarını aldıkları hastaneden kaçarken arkalarında da hiçbir iz bırakamadılar. Şimdi yeni nesil bu hastaneyi ayakta tutmaya çalışıyor. Bu arada medikal şirketlere çok borç var bilesiniz özel hastanelere gidenler…

Anahtar Kelimeler:
KtüFarabiBaşkanMilliMGV
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105