TRABZON’DA 2 ÖLÜ  22 POZİTİF VAKA VAR

Tüm tedbirlerin alındığı Trabzon’da, hasta sayısı artarsa, B planı hayata geçirilecek

Tedbirlerin alındığı Trabzon’da, hasta sayısı artış yaşanması durumda B planının hayata geçirileceği öğrenildi.

TRABZON’DA B PLANI HAZIR

Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgını Trabzon’da küçükte olsa etkisini göstermeye başladı. 2 kişinin hayatını kaybettiği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 22 pozitif vaka olduğu ileri sürüldü. Hastanelerde görev yapan sağlık personeline yapılan koronavirüs testlerinin negatif çıktığı belirlenirken, Sağlık Müdürlüğü’nün hastalıkta artış yaşanması halinde B planının hazır olduğu öğrenildi. Sağlık Müdürlüğü, vaka sayısında artış yaşanması durumunda, hazırda bekletilen ek 150 yatak kapasitesini hizmete açacağı belirtildi.

ÖLENİN KIZI KARANTİNADA

Trabzon’da ‘evde kal’ çağrısına yüzde 80 uyulduğu belirtilirken, test için hastanelere gelinmemesi için uyarı yapıldı. Yetkililerin, test öncesinde 184 nolu hatta veya aile hekimlerine danışılmasını istedi. Aksi halde hastanelere gidenlerinde risk altında olduğu duyuruldu. Bu arada Trabzon’da hayatını kaybeden ve Umre’den geldiği belirlenen 65 yaşındaki İ.E. adlı kişi alınan önlemlerin ardından Gümüşhane’de toprağa verilirken, sağlık müdürlüğü çalışan kızının ise karantina altında tutulduğu öğrenildi.

ÖZEL HASTANEDEN SEVK EDİLDİ

Özel hastaneye başvuran bir kişinin dün itibarıyla karantinaya alınarak Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği ortaya çıktı. Bu arada Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan ve pozitif vakalardan birinin yoğum bakım ünitesinde tutulduğu ileri sürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105