Maskeli TBMM'de 'Helin Bölek' tartışması

TBMM Genel Kurulunda, gündemdışı konuşmaların ardından grup başkanvekilleri söz aldı.

 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Grup Yorum üyesi Helin Bölek'in ölümünden sonra, CHP tarafından "Başka ölümler olmasın, herkes gayret sarf etsin, gençleri toprağa vermeyelim" şeklinde atılan bir tweete cevap olarak, "Hastaneye kaldırıldığı halde DHKP/C'nin talimatıyla tedavisini engelleyerek, hastaneden çıkartıp ölüme yatıran sizin milletvekillerinizdir" dediğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in ziyarette bulunduğunu ifade eden Özel, Şeker'in, başhekimin, doktorların yanında Bölek'e, "CHP olarak ölüm orucunu doğru bulmuyoruz. Bunu bırakmanızı tavsiye ediyoruz. Tam teşekküllü bir üniversite hastanesine gitmenizi size teklif etmek, yaşama tutunmanız için size ricada bulunmak için geldim" dediğini aktardı.

 Bölek'in, "Tek şartım, koronavirüs salgını geçtikten sonra Grup Yorum konser versin, haksız gözaltı ve tutukluluk yapılmasın." dediğini anlatan Özel, "Devlet, 'Korona geçince bir konser verirsiniz' dese orada ölüm orucunu bırakacak. Orada o söz verilmiyor, Helin hayatını kaybediyor. Bir konser sözü versek yaşayacaktı. Arkadaşımız Helin'i ikna etmeye çalıştı. Biz bu yalanı kınıyoruz." diye konuştu.

'KİMSENİN ÖLÜM ORUCUNA YATMASINI İSTEMEYİZ'

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, vatandaşların Berat Kandili'ni kutlayarak, şunları söyledi:

"Berat Kandili, İslam camiası açısından çok mübarek bir gece. Bu gecede büyük sırlar saklı. Ramazana giden bir yol. Üç aylar içerisindeki en önemli gecelerden bir tanesi. Bu gecelerde özellikle camilerde muazzam bir şenlik olur. İnsanlar akın akın camilere gider. Kadınlar daha çok olur camilerde. Şu anda camilerimize insanlarımız gidemeyecek ama aynı heyecanı, aşkı, muhabbeti evlerinde, kendilerinden öte ülkemizdeki insanlar için dünya insanları için dualarla geçirecekler. Berat gecesinin, her birimizin duasının kabul olduğu bir gece olmasını niyaz ediyorum."

Zengin, Grup Yorum gündeme gelince, grubun geçmiş konserlerine baktığını ve bir konser sözü verilse nasıl olacağını merak ettiğini anlattı.

'SİZ İSTİYORSUNUZ Kİ DEVLET SAVCISINI ÖLDÜREN İNSANLARI ALKIŞLATACAK'

 Konsere çıkanların, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı katledenleri, alkışlarla ağıtlarla ailelerini de çağırarak andığını söyleyen Zengin, şöyle devam etti:

"O konserde siz görmüyorsunuz, terör propagandası yapılıyor. İzlemenizi tavsiye ederim. O şarkıları, oradaki tavrı izlemenizi tavsiye ederim. Siz şunu istiyorsunuz: Devlet, mücadele ettiği bir fikriyat için söz verecek, çıkacak ve orada bu ülkenin savcısını, hakimini öldüren insanları alkışlatacak. Bu mudur sizin önerdiğiniz? Doğrusu ölüm orucu denilen itiraz yönetimi artık kalmadı. Hiç kimsenin ölüm orucuna yatmasını zinhar istemeyiz. Neticede gelinen noktada buraya gelmek bir tercih meselesidir. Buradan yola çıkarak Sayın Bakan ile ilgili eleştirinizi yapabilirsiniz ama bir üslup sorunu olduğunu da kabul etmelisiniz. Sayın Bakanımızın söylediği, Grup Yorum'un kendi gerçeğini ortaya koymaktır. Grup Yorum, sizin savunduğunuz şey, bu ülkenin hakimini, savcısını katletmiş insanları öven bir gruptur."

Anahtar Kelimeler:
SOYLUChpTBMMYorumBölek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105