TEŞKİLATI YETERSİZ BULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da halka hitap etti. Erdoğan, Türkiye'yi yaptırımla tehdit eden ABD'ye sert tepki gösterdi.. Erdoğan, ''Trabzon'dan ilan ediyorum, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz.'' dedi. Trabzon’dan ABD’nin tehditlerine rest çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentte yapılan yatırımlarla ilgili de bilgiler verdi.
KİMSE BİZİM ÖNÜMÜZDE DURAMAZ
24 Haziran seçimlerinde Trabzon’dan yüzde 69. 4 oy aldıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’a teşekkür etti. Erdoğan, “24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsıma verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ediyorum. Hem sahada hem sandıkta kimse önümüzde duramaz. Trabzon'a yakışan budur.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı öncesinde Trabzon teşkilatından da şikayetçi olduğunu belirterek, salonun yetersiz olduğunu dile getirdi. 
DARBEYLE YAPAMADIKLARINI PARAYLA YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR
“Darbeyle yapamadıklarını şimdi parayla yapmak istiyorlar” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin tutumuna ‘Ekonomik savaş’ dedi. ABD’nin tavrının Türkiye’ye operasyon çekmek olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde devam etti: “Milletimizin iradesini sandıktan yönlendiremeyenler her dönemde farklı araçlarla üzerimize geldiler. Provokasyonla darbeyle yapamadıklarını şimdi parayla gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Buna açık ifadeyle 'ekonomik savaş' derler. Ülkemizde döviz kurunun 15 Temmuz öncesi bulunduğu 2,8 seviyesinden bugün 6 lirayı geçmesinin ne ekonomik ne de mantıklı bir izahı vardır. Türkiye 20 yıl önce Asya ülkelerinde yaşandığı gibi bir finans kriziyle mi karşı karşıya? Hayır. ABD ve İngiltere'de olduğu mortgage kriziyle mi karşı karşıya? Hayır. Yunanistan gibi iflas mı söz konusu? Ama buna rağmen kredi kuruluşları onu yine yükseltiyorlar. Dedim ya ekonomik savaş.”
BURADAN İLAN EDİYORUM, OYUNUNUZU GÖRDÜK VE...
ABD’nin oyununu gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki fırtınanın sebebi nedir? Ekonomik hiçbir sebebi yok. Bu işin bir adı var mıdır? Vardır, Türkiye'ye operasyon çekmektir. Trabzon'dan ilan ediyorum, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Şunu bilmelerini istiyoruz. Teslim olmayacağız, üretmeye devam edeceğiz. İstihdamımızı genişletmeye devam edeceğiz. Fabrikalarımızın çarklarını işletmeye devam edeceğiz. Siz dolarla üzerimize gelirseniz, biz de başka yollarla işlerimizi yürütmenin çarelerini arayacağız.” dedi. Trabzon meydanında turistleri gördüm. Kardeşlerim, siz zaten misafirperversiniz. Onlara misafirperverliğinizi daha da artırarak devam ettirin. Çünkü onlar size, birileri dolar kaçırırken onlar da size dolar getiriyor. Birileri kapıları kapatır, Mevla’m başka kapılar açar.” dedi.'TÜRKİYE'Yİ FEDA ETMEYE KALKIYORSUN' 
“81 milyonluk bir ülkeyle stratejik ortaklığını terör örgütleriyle ortaklığına feda edenlere hadi güle güle deriz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye rest çekti. Türkiye ile ABD’nin stratejik ortak ve NATO müttefiki olduğunu hatırlatan Erdoğan, “81 milyonluk bir ülkeyle stratejik ortaklığını terör örgütleriyle ortaklığına feda edenlere hadi güle güle deriz. Ya ben senin stratejik ortağınım. Afganistan'da beraberim, Somali'de beraber olduk. Ve şu anda Kabil'de havalimanını biz koruyoruz. Böyle müşterek stratejik bir ortağına kalkıp da PYD, YPG gibi terör örgütlerini sahiplenerek bir kenara nasıl koyarsın?” 
BİRİLERİ ORTALIĞI KARIŞTIRIYOR
Arapların 'Men dakka dukka' (Eden bulur) sözünü hatırlatarak değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi birileri ortalığı karıştırıyor. Neymiş bizi dövize mahkûm edeceklermiş. Kur, faiz e neymiş çarşamba 18’e kadar zaman vermişler papazı bırakınmış. Bırakmadığınız takdirde yaptırımlar başlayacakmış İçişleri ve Adalet Bakanlarımızı yaptırımlara mahkûm edeceklermiş. Ne oldu? Biz de anında ABD’nin İçişleri ve Adalet Bakanlarına aynı yaptırımı uyguladık. Biz ABD ile hiçbir zaman kötü olmanın gayreti içine girmedik. Eğer böyle gidecekse Arapların bir sözü var 'Men dakka dukka' (Eden bulur). Biz de onu yaparız.” dedi.
KILIÇDAROĞLU O AKLI KENDİNE SAKLASIN
Konuşmasında ABD’nin dışardaki düşman CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ise içerdeki düşman olarak ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dışarda bunlarla uğraşıyoruz içerde de Kılıçdaroğlu ile. Kalkıp akıl veriyor. O aklı sen kendine sakla. Bir girdin mağlup oldun, iki girdin mağlup oldun, üç girdin mağlup oldun. Dört, beş, altı, yedi, sekiz mağlup da mağlup. Şimdi kongreye gitmiyorum diyorsun. İster git ister gitme o bizim işimiz değil. Ama senin demokrasi anlayışın bu… ” şeklinde konuştu.HER ZAMAN Kİ GİBİ BEL ALTI İŞLERE YÖNELDİLER
Vatanı Emperyalistlere teslim etmediklerinden söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehitlerimiz oldu 251. Gazilerimiz oldu 2 bin 193. Ama namusumuz bildiğimiz vatanımızı, bayrağımızı, içimizdeki alçakları, teröristleri maşa olarak kullanan emperyalistlere teslim etmedik. Aynı çevreler bununla kalmayıp güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru kurmaya kalktılar. Sınır ötesi operasyonlarla bu planı da bozduk. Her zamanki gibi yine bel altı işlere yöneldiler. Bizim siyasette de diplomaside de ekonomide de en büyük üzüntümüz karşımızda şöyle delikanlıca mücadele eden rakipler bulamamış olmamızdır. Bir kez daha sinsi bir oyunla karşı karşıyayız. Allah'ın izniyle bunun da üstesinden geleceğiz.” dedi.
ŞU AN SAKALIMIZI TRAŞ EDİYORLAR, BİLMİYORLAR Kİ...
“Trabzonlunun yastık altında bir şeyleri olabilir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kent halkını döviz bozdurmaya davet etti. Erdoğan, şu şekilde devam etti: “Para dediğiniz bugün yoktur yarın bulursunuz. Yatırım dediğiniz iki gün gecikir, üçüncü gün daha güçlü gelir. Onlar şu anda bizim sakalımızı traş ediyorlar. Bilmiyorlar ki yarın çok daha gür çıkacak. Her yerde söyledim. Yastık altı dövizi olanlar, dolar, avro, altın... Olanlara söylüyorum. Lütfen bunları bankalarda TL'ye çevirsinler. Trabzonlunun yastık altında bir şeyleri olabilir.
IMF’YE BORCU SIFIRLADIK
İktidara geldiklerinde Türkiye’nin IMF’ye 23,5 milyar dolar borcu olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu borcu sıfırladıklarını söyledi. Erdoğan, “IMF ile anlaşın diyenlerin, ülkenizin siyasi bağımsızlığından vazgeçin dediklerini gayet iyi biliriz. Göreve geldiğimizde IMF'ye borcumuz 23,5 milyar doları. Ne yaptık? Sıfırladık. Şimdi Türkiye'nin IMF'ye borcu yok. Merkez Bankası'nın döviz rezervi 22,5 milyar dolar, şimdi 102,5 milyar dolar. Böyle bir ülkenin ayaklarına döviz kuru dolaştı diye tökezleyeceğini sanmak ahmaklıktır.” şeklinde konuştu.
HER HAFTA ORTALAMA 50 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİYOR
Her hafta ortalama 50 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin büyüklüğü içerde ve dışarıda neler yaşarsa yaşasın, yatırımdan projeden üretimden esnafının tezgâhını faal tutmaktan vazgeçmiyor oluşundan kaynaklanıyor. Bugün de aynısını yapıyoruz. Terör örgütleriyle kesintisiz bir mücadele yürütüyor. Her hafta ortalama 50 teröristi etkisiz hale getiriyoruz. İnşallah yakında yeni yerleri de özgürleştirmiş ve güvenli hale getirmiş olacağız. Şu ana kadar ülkemizden güvenli hale getirdiğimiz yerlere gidenlerin sayısı çeyrek milyonu buldu. Münbiç’i bölgenin asil halkı ile birlikte yeniden yapılandırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. İdlib’de diğer bölgelerdeki benzer felaketin yaşanmamış hem diplomatik hem asgari çalışmalarımıza hız verdik. Irak’ta Kandil’i terör yuvası olmaktan çıkarmaya yönelik adımları atıyoruz. Gerekirse Sincar’ı da bu kapsama alacağız” ifadelerini kullandı.” dedi.
TRABZON'A 29 KATRİLYONLUK YATIRIM 
Trabzon’a, son 16 yılda ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 29 katrilyon liralık yatırım yaptık. Eğitimde 2778 yeni dersliği şehrimize kazandırdık. 2. Devlet üniversitesini faaliyete geçiriyoruz.  64 binden fazla öğrenci okuyor. 41 bin seyirci kapasiteli stadı Trabzonsporlu kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Avni Aker ve Akçaabat Stadyumlarını ise Millet Bahçesi haline getiriyoruz. Oralarda gezeceksiniz tozacaksınız, yatıp yuvarlanıp onlarla eğleneceksiniz. 
MİLLET BAHÇELERİ GELİYOR
Trabzon’a yapılan yatırımlardan söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Trabzon’a son 16 yılda 29 katrilyon TL’lik yatırım yaptık. Eğitimde 2 bin 778 derslik kazandırdık. 2. Devlet Üniversitesini faaliyetini geçiriyoruz. Yurt binalarını yaptık. Trabzon’da 2 bin 800 kişilik yurtları faaliyete geçiriyoruz. 41 bin kapasiteli Trabzonspor Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı Stadını hizmete sunduk. Avni Aker ve Akçaabat stadının bulunduğu yeri Millet Bahçesi haline getiriyoruz. Projeler hazır. Adımları atacağız. Orada anneler babalar hazırladığımız projeyle rahatlıkla eğlenecekler gezecekler. ” dedi.
TRABZON’U HIZLI TRENLE BULUŞTURACAĞIZ
Trabzon’un hızlı trenle buluşturulacağını ifade eden Erdoğan, “Etüt proje çalışmalarına başlayacağımız Erzincan Trabzon Hızlı tren hattını da tamamlayarak Trabzon’u hızlı tren ile buluşturacağız. Trabzon Havalimanın da önemli büyüme kaydettik. Trabzon Limanı ve ilçe limanlarına yatırımlar yaptık. Yaptıklarımızla bölge turizmine katkı sağladık.” dedi.
KANUNİ BULVARI İKİ YILDA BİTECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Kanuni Bulvarının iki yılda biteceğini ifade ederek, Sağlık alanında 46 adet tesisi kazandırdık. 1200 yataklı şehir hastanesi için çalışmalarımız sürüyor. 73 kilometre yola 140 Km daha ilave ettik. Karadeniz sahil yolunda 6 adet tünel açıp hizmete soktuk. Dağları delerek yola devam ediyoruz. Hedef Kanuni bulvarında tamamlanan kesimleri etap etap hizmete açmak. “Trabzon’da hedef, 12 adet köprülü kavşak, 17 adet tünel ve 55 adet köprü bulunan Kanuni Bulvarı ile Akyazı ile Sahil Bulvarı... Cahit işi hızlı tut. Hemşerilerine hesabı veremezsin. Projenin tamamını 2 yıla kadar bitiriyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105