Ziyaret için değil hizmet için gelsinler

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, görev yaptığı 14 aylık süre içerisinde hükümetin tek bir projesini bile geçirmediğini söyledi. Başkan Bıyık, “Yomra’ya ziyarete geliyorlar, hizmet için gelsinler.” dedi Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra’ya hizmet için yapmış olduğu çeşitli temasların yanı sıra belediyedeki müfettişlere  kadar geniş kapsamlı açıklamalarda bulundu. Projelerini hayata geçirebilmek için hükümet kanadından çok sayıda ismi ziyaret ettiğini kaydeden Başkan Bıyık, “Sağolsunlar çayımız kahvemizi ikram ederler, ağırlarlar,  kapıya kadar uğurlarlar. O noktalarda şikayet edemem ama işlerin yürümesi noktasına baktığın zaman bugüne kadar hükümet tarafından görev yaptığım 14 ay içerisinde geçirilmiş bir projem bulunmamaktadır.  Bunu da iddialı bir şekilde söyleyeyim. Bunun hesabını gün gelir seçim zamanları Yomra halkına verirler. Yomra’ya ziyarete geliyor insanlar ya da çeşitli çalışmalar için geliyorlar. Yomra’ya hizmet için gelsinler. Bir ziyaret kültürü oluştu. İcraata bakmak lazım ne yapılmış diye.  Seçime 3.5 seneden fazla zaman var şu halkın ihtiyaçları için karşılıklı çalışalım. Sonra seçime 6 ay kala herkes kendi saflarını belli etsin.  Sonra sahada yarışalım. Her yarıştan sonra kaybeden kazananı engellemeye çalıştığı sürece bu vatandaşların ihtiyaçlarının giderilme ihtimali yok.” diye konuştu.

“YOMRA’DA ÇOK ÇEŞİTLİ SORUNLAR VAR”

Yomra’nın sorunlarına dikkat çeken Başkan Bıyık, özellikle eğitim alanında yaşanan sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğine işaret etti. Öğrencilerin 40-45 kişilik sınıflarda eğitim aldığını aktaran Bıyık, “Siyaset hiç yapmadım. Bana nereye gel denilmişse gitmişimdir. Gel demedikleri yere de gitmişimdir. İşin garip tarafı da o. Bakan gelmiş gitmişimdir, Trabzon milletvekillerine gitmişimdir. Telefonla görüştüklerim hal hatır sorduklarım da vardır. Bir işimizi görsünler diye de aramadım. Bir işimizi görsünler diye arasam, ‘Belediye Başkanının işini niye görüyorsun?’ diyecekler diye kaygı duyuyorum. Ama bu böyle olmaz. Bu milletin ihtiyaçları bu şekilde giderilmez. Yomra’da çok çeşitli sorunlar var. Yomra’da eğitim sorunu var. Bunu 14 aydır söylüyorum. Yomra her sene 3 bin nüfus alan bir ilçe.  5 senede 10 bin nüfusun üzerine çıkar. 10 bin nüfusa hizmet edecek bir okul inşaatı başlamış değil. Temeli atılmış bir okul inşaatı yok. Yomra’da öğrenciler 40-45 kişilik sınıflarda eğitim görüyorlar. Bir kişi de gelip, ‘Şu okul sorunu ile ilgili ne yapacağız?” diye sormuş değil. Biz gittiklerimizden de bir cevap veren olmadı. Bunları konuşalım. Yolları betonlar dökülecek, elektrik hatları yer altına alınacak, sosyal alanlar yapılacak… Ömrümüzün sonuna kadar belediye başkanı olacağız diye bir iddiamız yok. Bizde gideceğiz. Neler kalmış arkada ona bakmak lazım.” şeklinde konuştu.

“YOMRA ÇEKİŞMELERLE YILLAR KAYBETMİŞ”

Yomra’da kısır çekişmeler yaşandığını söyleyen Başkan Bıyık, “Yomra çekişmelerle yıllar kaybetmiş. O onun adamı bu bunun adamı denilmiş. İnsanların ihtiyaçlarının giderilmesi lazım diyoruz. Buna bakılması lazım. 14 aydır vermiş olduğum olumlu mesajlara yüzde 80 oranında olumlu cevap alamadım. İlk kez bunları bu şekilde söylüyorum. Çünkü zaman geçiyor. Zaman geçtikçe birileri kendi kendilerini gaza veriyorlar. Benim başarısız olmam için değil Yomra’nın hizmet almaması için verilen bir mücadele var.  İnsanlar beni hizmet beklentisi olduğu için seçti. Güzel kravatı, ceketi var, diye beni seçmediler. Bir alternatif aradı insanlar, bir hizmet arandı. Yapsaydılar beni seçmezlerdi. Ben genel anlamda konuşuyorum. Kamu kurumundaki sorumlu müdür bazen, ‘Şunu şuradan alsam şuraya versem bir şey derler mi?’ kaygısıyla yapamıyor. Ben hiçbir şey yapamayabilirim. 3.5 yıl sonra seçime gireriz. Kaybederiz, kazanırız, girmeyiz. 3.5 sene sonra kimin yaşayacağına kimin yaşamayacağına dair kimsenin elinde bir garantisi yok. ‘Ocak ayında bir pandemi yaşanacak 3 ay millet evlerinde duracak’ denilse hikaye anlatıyorsunuz derlerdi ama oldu. Daha toplumsal daha milletsel düşünmek lazım.” ifadelerini kullandı.

“DENETİMLER DAHA ÇOK GEÇMİŞ DÖNEMLERLE İLGİLİ”

Yomra Belediyesindeki müfettişlere ilişkin de açıklama yapan Başkan Bıyık, “Denetimleri daha çok geçmiş dönemlerle ilgili. Bizim şahsi dönemimizi inceleyen bir çalışma olmadı. Kendileri geldi. Bizim üzülmüş olduğumuz nokta şu bir müfettişin belediyeye gelişi o belediyenin 30 gün felç olması anlamına geliyor. İki kişi oturuyor, ‘Yazı İşleri gelsin, Fen İşleri gelsin, İmardan şu gelsin, Zabıtadan şu gelsin’ diyor. Belediyenin personeli müfettişe çalışsa ancak zaten…Şimdi ona da çalışalım problem yok. Şikayetin amacı ne? 2017 yılında x bir konuda adamı İçişleri Bakanlığına şikayet etmişler. Yıl olmuş 2020. Şikayete konu olan konu ortadan kalkmış neredeyse. Müfettişin incelemeye geldiği konuların üzerinden 2.2-3 yıl geçmiş. Konu bitmiş. Yazık günah. Yine sırada olanlar var. Bize bilgisi geliyor. Ağustos’ta Trabzon’da birkaç belediyeye genel anlamda gelecek olanlar var. Benim şahsımı incelemeye gelebilirler. En ufak bir kaygım yok.  Abdestimden şüphem yok namazımdan hiç şüphem yok. Gelebilirler, beni meşgul etmesinler istedikleri denetimleri yapabilirler. Hatta gelmeleri benim işime gelir çünkü eksiklerimizi hatalarımızı görme şansımız olur.” değerlendirmelerinde bulundu.

SAYIŞTAY’DAN DENETÇİ  İSTEDİM”

Sayıştay’dan denetçi talep ettiğini de açıklayan Başkan Bıyık, şunları kaydetti: “Sayıştay’dan ben kendim denetçi istedi. Kasım ayında gelecek. Bizzat ben istedim denetçiyi. Sayıştay gelirse belediyenin mali durumuyla ilgili yaptığı hatayı doğruyu yanlışı anlatır bize. Sonuçta ben 20 yıldır belediyeci değilim. Bu işleri yeniden öğreniyoruz yeniden planlama yapıyoruz. Gelsin bize de söylesin. Hatalarımız varsa hatalarımız gideririz. Keşke her şey zamanında yapılsaydı. Her yer denetlensin. Belediyelerde ciddi anlamda denetim boşluğu olduğu için bu noktalara geliyor. Belediyelerin iyi yönetildiği ve denetlendiği kanaatinde zaten değilim. Bize de gelsin herkese gitsin. Adalet bir gün herkese lazım olur. Sadece Mustafa Bıyık’a lazım olmaz diğerlerine de lazım olur.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105