25 TL çaldı 8 yıl 4 ay yedi – Özel Haber

GAZETE61 ÖZEL HABER

Hastanede muayene olmak ve MR çektirmek için sıra bekleyen iki kadının çantasından toplam 25 TL çalan A.K. adlı kadın, yargılandığı mahkemede 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

MUAYENE SIRASINDA 10 TL ÇALDI
Trabzon'da davranış bozukluğu olduğu gerekçesiyle hastaneye giden 43 yaşındaki A.K., muayene olmak için sıra beklemeye başladı. Bu sırada kendisi gibi sıra beklene Ayşe D. adlı kadın çantasını bırakarak muayene olmak üzere doktorun odasına girdi. Dışarıda çantayı açan A.K. cüzdandaki 10 TL'yi alarak olay yerinden uzaklaştı. Muayene olduktan sonra doktorun odasından çıkan Ayşe D. cüzdanındaki paranın çalındığını gördü. Hastane polisine başvuran Ayşe D., cüzdanındaki parayı çalandan şikayetçi oldu.

PARAYI ALDI CÜZDANI ÇÖPE ATTI
Ayşe D.'nin cüzdanındaki 10 TL'yi çalan A.K., MR odasının olduğu kata indi. Burada da bir süre bekleyen A.K.’nın yanına Gülşen T. oturdu. MR çektirmek için sıra beklemeye başlayan Gülşen T., sıra kendisine gelince çantasını oturduğu yere bırakarak MR odasına girdi. A.K., MR odasına giren kadının çantasındaki cüzdanı alarak kaçtı. A.K., tuvalette cüzdanın içerisinde 15 TL'yi alarak, cüzdanı çöpe attı.

KAYIP CÜZDANI BİRLİKTE ARADILAR
Cüzdanı çöpe atan A.K., cüzdanı çaldığı MR odasının önüne döndü. Bu sırada MR'dan çıkan Gülşen T., cüzdanın olmadığı görünce sinir krizi geçirdi. Gülşen T., A.K. tarafından teselli edildi. Daha sonra ikili çalınan cüdanı hastane içerinde birlikte aramaya başladı. Bu sırada ilk hırsızlık olayını araştıran polis, ikinci hırsızlık ihbarını aldı. Kamera kayıtlarını inceleyen polis hırsızlıkları A.K. adlı kadının yaptığı tespit etti.

HASTA OLDUĞUNU İLERİ SÜRDÜ
İki kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan A.K. hasta olduğunu ileri sürerek, yaptığından pişman olduğunu söyledi. Hakkında hırsızlık iddiasıyla dava açılan A.K. yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesinde, hakkındaki suçlamaları kabul etti. A.K. davranış bozukluğu hastalığı olduğunu ileri sürdü. Mahkeme, A.K.’yı Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk etti. Yapılan muayenenin ardından 2 Şubat 2017 tarihinde hazırlanan raporda, A.K.’nın ceza ehliyetini etkileyen bir hastalığı olmadığı tespit edildi.

İKİ EYLEMDEN HAPİS CEZASI YEDİ
Asliye Ceza Mahkemesi, sanık A.K.’yı Ayşe D. ve Gülşen T. yönelik eyleminden ötürü 5'er yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Hakim, sanığın geçmişi ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezayı her bir suçtan 4 yıl 2 ay hapse indirdi. Sanığa toplam 8 yıl 4 ay hapis cezası veren hakim, sanığın hastaneye sevk ve yargılama gideri olan 335 TL ödemesine hükmetti. Duruşmalarda avukatı bulunmayan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan A.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105