70 milyonluk yatırım geliyor

KARAGÖZ MEYDANI GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, tarihi Karagöz Meydanını şehre yeniden kazandırmak için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Tarihi meydan alanında Cudibey Ortaokulu ile Trabzon Öğretmenevi bulunurken Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, söz konusu öğretmen evi ve okul, Büyükşehir Belediyesi tarafından Tabakhane kentsel dönüşüm alanında bulunan Hacıkasım Mevkii’nde yeniden inşa edilerek Milli Eğitim Bakanlığına devredilecek. İnşa ve devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından tarihi alanda bulunan okul ve öğretmenevi Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak söz konusu alan meydan olarak düzenlenecek. Bu çalışma ile Trabzon, önemli bir tarihi alanını geri kazanmış olacak.

OTOPARK KONUSUNDA ÖNEMLİ ADIM
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon’a 750 araçlık katlı mekanik otopark kazandırmak için sürdürdüğü çalışmaları da inşaata başlama aşamasına getirdi. Şehir merkezinin otopark ihtiyacını karşılamak için proje kapsamında ilk olarak Ortahisar ilçesi Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant Yolu) üzerindeki alanda yaklaşık 25 milyon TL maliyetle kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Belediye bütçesinden gerçekleştirilen kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından otopark inşası için proje çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, Tanjant Yolu’nun altının da otopark olarak kullanılacağı şekilde sürdürdüğü proje çalışmalarını tamamladı ve ihale sürecini başlattı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 3 önemli yatırımın ihalesi için Kamu İhale Kurumu’na başvuruda bulundu. Cudibey Ortaokulu, Trabzon Öğretmenevi ve 750 araçlık otoparkın yaklaşık maliyetlerinin 70 milyon lirayı bulması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 7 yıl önce

Trabzonumuza hayırlı olsun