Akçaabat dolmuşları otobüse dönüşecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, envanterine kattığı 20 otobüsün lasmanını Pazarkapı Mahallesi Sahil Mevkiinde gerçekleştirdi.

Lansmana Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve ilgililer katıldı. Zorluoğlu, “Vatandaşlarımız kendilerine sorulduğunda ilk sıraya yazılan sorun ‘ulaşım sorunu’ydu. Göreve başladığımızdan beri biz de çalışıyoruz. Her gün biraz daha üstün koyarak Trabzon’umuzda ulaşım meselesini çok daha konforlu, trafik keşmekeşini azaltarak yoğun bir çaba sarf ediyoruz.” dedi.

ULAŞIM ANA PLANIN İHALESİ 18 AYDA GERÇEKLEŞECEK

Zorluoğlu, yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti: Geçtiğimiz yıldan bu yıla yaptığımız çalışmalardan Ulaşım Master Planını yakın zamanda yapacağımız bir ihaleyle 18 ay içerisinde şehrimize kazandıracağız. Trafik ile ilgili tüm meseleleri bilimsel veriler dikkate alınarak gerçekleştireceğiz. Çok konuşulan ancak yol kat edilemeyen bir konu şehir merkezindeki dolmuşların modernizasyonu meselesi. 2020 yılı içerisinde klimalı, rahat, kameraları olan dolmuşlarla vatandaşlarımız seyahat edecek.

AKÇAABAT DOLMUŞLARI OTOBÜSE DÖNÜŞECEK

Önemli çalışmalardan birisi Akçaabat dolmuşlarıdır. Onu da bir karara bağladık. Önümüzdeki aylarda Akçaabat’taki dolmuşları da otobüse dönüştürüyoruz. Artık hem sayıları azalacak hem de konforları artacak. Hem de büyükşehir belediyesine bağlı sistemle çok daha disiplinli bir şekilde çalışacaklar.

ORTAHİSAR’DA 160 TAKSİ 23 DURAK OLUŞTURULDU

Yeni taksiler oluşturduk. 40tane dolmuşumuzu 80 taksiye dönüştürdük. Ortahisar’da 89 tane taksi vardı. Buna 80 tane daha ilave olundu. Eski yeni 23tane yeni taksi durağı oluşturduk.

KATLI OTOPARK AĞUSTOSTA AÇILACAK

310 bin araç kapasiteli Katlı Otopark Projesi Ağustos ayında hizmete açılacak. Yeni otopark çalışmalarımız var. İskender paşa otoparkını yakında yıkacağız. Oradaki kapasiteyi de 2 katına çıkaracağız.

HEDEF 2024 YILINA KADAR 16 OTOPARK PROJESİ

Pazarkapı Mahallesinde yeni yapılan caminin etrafında yapılacak ihaleyle yer altında 600, yer üstünde 100 kapasiteli otoparkı inşaatına başlıyoruz. Kadınlar Pazarı’nın karşısında kuruldan geçirebilirsek yine 150 araçlık otopark projemiz var. Yine otoparkla ilgili Akçaabat’ta, Tonya’da projelerimiz var. Hedefimiz 2024 yılında toplam 16 otoparkı hizmete sunmak.

DEĞİRMENDERE BOZTEPE’YE DİKEY BAĞLANACAK

Maçka’dan gelen yolu sahil yoluyla kavuşturarak Değirmendere’de alıştığımız trafik yoğunluğu bütünüyle ortadan kalkacak. Değirmendere’den Boztepe’ye yapılacak olan dikey bağlantılar olacak. Böylece bu bölgeden tekrar meydana geçip Boztepe, Çukurçayır’a geçilmek zorunda kalınmayacak.

2 TÜNEL PROJESİ ONAYLANDI

Moloz mevkiinden Çömlekçi’nin çıkışına kadar yeni iki tünelle trafiği rahatlatacağız. Bunun projesi de onaylandı.

18 MİLYON LİRALIK 20 OTOBÜS HİZMETE GİRDİ

20 tane yeni otobüsümüzü hizmete almak üzere bir araya geldik. Vatandaşlarımızda serzenişler oluyordu. Eski veya kliması çalışmıyordu diye. Vatandaşımızın yanındayız ve taleplerini yerine getirmek üzere göreve geldi. Nihayet 1 yıllık süre içerisinde gerçekleştirdik. 18 milyon liralık yatırım maliyeti oldu bize. Yolcu taşıma kapasitemiz yüzde 20 artmış oluyor. 60 adet şoför de alımı yapıyoruz. Tüm personelimizini eğitim ihtiyacını tespit edip çalışma yapacağız.

ULAŞIM HAREKET MERKEZİ TEMMUZDA İHALE EDİLEREK YAPILACAK

Ulaşım hareket merkezi kurulacağını açıklayan Zorluoğlu, “Bu alan hareket merkezimiz, konteynırlarda hizmet veriyoruz. Ulaşım harekât merkezimiz, otobüsleri yöneteceğimiz bir merkezimiz yoktu. Bütün bilişim alt yapısı kullanılarak teknolojik imkanlarla donatarak büyük hareket merkezi ihtiyaçtır. 7 Temmuz’da ihalesini gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

USTAOĞLU, “DOLMUŞLAR BU ŞEHRE YAKIŞMIYOR”

Vali Ustaoğlu ise ifade ettiği sözlerinde, “Trabzon’un kimliğine, marka değerine yakışmayan durumda dolmuşlarımız. Bu ulaşım, alt yapı hizmeti şehre yakışmıyor. Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden biri ulaşım hizmetleri. 20 tane otobüsümüzü inşallah hizmete sunuyoruz. Her şeyin en güzeline layık olan bu millete hizmet etme noktasında ulaşım çok çok önemli. Bu anlamda da Trabzon’umuza yakışan en önemli işlerden birisi de vatandaşımızın ulaşımda konforlu rahat sağlamasıdır.” şeklinde belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.