BAKANLIK DURDURMA KARARI ALMIŞTI

Trabzon’un Boztepe Mahallesinde tarihi cephanelik binasının yanı başında bir süre önce yapımına başlanılan ve tepkiler üzerine durma noktasına gelen ucubenin yapımına yeniden başlandığı ortaya çıktı.

BAKANLIK DURDURMA KARARI ALMIŞTI

Tarihi cephanelik binasının çevresinin imara açılmasının ardından yapımına başlanılan kafeterya ve restorandan oluşan binaya yönelik tepkilerin artması üzerine harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı binanın yapımının durulması yönünde bir karar almıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ortahisar Belediyesi’ne ulaşan kararına rağmen binanın yeniden yapımına başlanılması üzerine sosyal medya üzerinden tepkiler gelmeye başladı. Sosyal medya üzerinden mikserlerin fotoğraflarını paylaşanlar, “İnşaat mühürlenmiş miş miş. Asparagas haber yaptır. Kamuoyunun gazını al. Bir müddet sonra 10 mikserle inşaatı bitir. Haftaya nur topu gibi bir padişah tuğralı cephanelik, pardon otel yanında düğün salonumuz olur” diye paylaşımlarda bulundular.

BELEDİYE SUSMAYI TERCİH EDİYOR

Projenin sahibi Ahmet Sarı, Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından yapılan incelemelerin ardından proje inşaatında bir sakınca bulunmadığını ileri sürdü. Amaçlarının tarihi dokuyu yaşatmak olduğunu belirten Ahmet Sarı, “Proje kaldığı yerden devam edecektir” dedi. İnşaatın yapımına ruhsat veren Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar ise sessizliğe büründü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.