Büyükşehir inadından vazgeçmiyor

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon’un en tartışmalı projesi yeni terminalin dere yatağına yapılacak olmasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un sözlerine rağmen Büyükşehir Belediyesinin neden inat ettiğini sordu... Of’ta meydana gelen selin ardından tekrar gündeme gelen tartışmalı Yeni Terminal Projesinin yerine muhalefetten itirazlar sürüyor. CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon’un en tartışmalı projesi yeni terminalin dere yatağına yapılacak olmasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un sözlerine rağmen Büyükşehir Belediyesinin neden inat ettiğini sordu.

TÜM UYARILARA RAĞMEN BÜYÜKŞEHİR İNADINDAN VAZGEÇMEDİ

Yaptığı açıklamada Oyman, “Son dönemlerde yaşanılan sel felaketleri haberlerini hepimiz takip ediyoruz. Yaşanılanlar acı birer tecrübe olmasına rağmen hatalardan ders çıkarmak bir sonraki felaketlerde önemli önlemler alınmasına yarar. Tüm tecrübelere ve uyarılara rağmen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yeni terminal projesini Ortahisar ilçemizde yer alan dere yatağında yapma inadından vazgeçmemiş 14.08.2020 tarihli meclis toplantısında oy çokluğu ile kabul edilmiştir.” dedi.

BAKAN SOYLU VE KURUM’UN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Bakan Soylu ve Kurum’un sözlerini gündeme getiren Oyman, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Dere güzergahı üzerinde yapılaşmalara, mevcut yapıların burada yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. Çünkü vatandaşımızın canı, malı bize emanet.’ dedi. Dere yataklarındaki riskli yapılar için harekete geçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla 4 iş yerinin yıkımı gerçekleştirildi. Müzakereler kapsamında Trabzon’un yeni otogar projesi Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bakan Soylu ise, ‘Türkiye afette sürekli karşı karşıya kalan ve kalacak olan bir ülkedir. Tüm yapısal adımlarımızı buna göre atmamız bizim sorumluluk ve kaçınılmazdır. Dere kenarlarına ev yapmamak belki bu işin birinci kuralıdır.’ dedi.” ifadelerine yer verdi.

İNAT ETMELERİNE ANLAM VEREMEDİ

Yanlıştan dönülmesi uyarısında bulunan Oyman, “Söz konusu olan yeni terminal projesinin yer seçimi konusunda gerek yönetimlerimiz gerek meclis üyelerimiz tarafından sıkça uyarı getirilmiş, uyarılar yerel ve ulusal basında yerini almıştır. Borçlanarak girdiğiniz büyük maliyetli bu yatırımın bütün beyanatlara ve tecrübelere karşı yer seçimi konusundaki yanlıştan dönün. Tehlikeli sulara karşı yüzmeyin. Gelin hep birlikte bir araya gelerek farklı bir yer seçelim. Ayrıca planlanan yer üzerinde yakın bir zamanda kurularak faaliyet gösteren Fen İşlerini yıkıp yeni bir yere taşımak büyük bir israftır. Değirmendere’nin sularının kirliliği vb. daha farklı sorunları vardır, bunlarla ilgilenin. Belediyenin göz göre göre ve her şeyi bile bile inat etmeleri, halen beyanatlara ve itirazlarımıza dahi kulak asmamalarına anlam veremiyorum. Bu tehlikeli sulara karşı yüzmek ve durumu yönetememektir! Dönün bu yanlıştan...” açıklamalarında bulundu.



 

Anahtar Kelimeler:
OfBAKANChpBüyükşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.