Darbeden beraat 5 suçtan 24 yıl ceza

TRABZON’UN Yomra ilçesinde 15 Temmuz darbe gecesi, darbe karşıtlarının üzerine ateş açtığı iddiasıyla yargılanan Coşkun K., darbeci olmak suçundan beraat ederken, 5 suçtan hapis cezasına çarptırıldı.

SON SAVUNMASINI YAPTI

Trabzon’un Yomra ilçesi AK Parti binası önünde 15 Temmuz gecesi toplanan darbe karşıtlarının üzerine ruhsatsız silahıyla ateş açarak 4 kişiyi yaralayan ve Özdil Mahallesi Muhtarı Barış Hatipoğlu’nun kör olmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan Coşkun K., hakkındaki iddiaları reddetti. Coşkun K., son savunmasında darbeci olmadığını aşırı alkollü olduğunu belirterek, bunu yapacak bir insan olmadığını söyledi. Sanık vekili Avukat Uğur Salihoğlu ise müvekkilinin herhangi bir terör örgütüyle bağlantısını olmadığını belirterek, “Müvekkil, tek başına örgüt kurması mümkün değildir. Bu durumda Anayasal düzeni bozma suçu için örgüt gerektiğinden bu örgütün adının da sarhoş Coşkun K. terör örgütü olması gerekir.” dedi.

BAŞBAKAN MÜDAHİL OLDU

Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın yanı sıra 17 kişinin adının müşteki olarak yer aldığı davada, mahkeme kararını açıkladı. Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Coşkun K.’nın silahlı terör örgütüne üye olma, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından beraatına karar verdi. Mahkeme, Coşkun K.’yı Barış Hatipoğlu’na yönelik eyleminden ötürü 9 yıl, Osman Uzun, Ömer Seyis ve Zeki Kaya’yı yaralamaktan üçer yıl, görevli memura direndiği için 1 yıl 4 ay, Başbakan Binali Yıldırım ‘a hakaretten 1 yıl 9 ay, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’ya hakaretten 1 yıl 6 ay ve ruhsatsız silah kullanmaktan 1 yıl 6 ay hapis ceza verdi. Mahkeme sanığı ayrıca 900 TL para cezası ile cezalandırdı
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.