Değirmendere’deki dönüşüm terminalle başlayacak!

1700 dükkanı taşıyacağız….

Trabzon  Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yapımı devam eden yeni terminal binasını açılış tarihini müjdeledi.  Başkan Murat Zorluoğlu Değirmendere’deki yeni otogar binasını inşaatını yerinde ziyaret eden çalışmaları denetledi.Terminal binası 2023 yılı Nisan ayında hizmete açmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Zorluoğlu Terminal binasının Türkiye’de örnek bir proje olacağını buranın sadece terminal binası değil, Değirmendere dönüşüm projesinin başlangıç projesi olduğunu söyledi.

Başlkan Zorluoğlu, projelerde görselleri nasıl ise aynı oranda gerçekleşmesinin şartını koştuklarını belirterek, “Fotoğraflardaki gibi olmazsa para vermeyeceğiz. Biz öyle çalışıyoruz. Kahramanmaraş Caddesi’nde bu şekilde yaptık, Terminalde bu şekilde yapıyoruz. Burada dönüşümü başlatıp gelecekte bir 10 yıllık süreçte Türkiye’de benzeri olmayan Avrupa’da gördüğümüz nehirlerinden faydalanan şehirler arasında Trabzon’da yer alacaktır" dedi. 

Zorluoğlu daha sonra şunları söyledi: "Avrupa ülkelerinde olduğu gibi bu nehrin gerekiyorsa rehabilite edip etrafını dönüştürüp 29 hektarılık sanayi alanının yani bu alanda 1700 dükkanı taşıyıp Değirmendere bölgesini muhteşem bir görüntüye kavuşturmayı hayal ediyorum. Ben hayalime bir noktadan başladım, Terminal binası ve çevresi  bu işin bu dönüşümün başlangıcıdır. Değirmendere’deki dönüşüm terminal sonrası hızlıca devam edecektir."


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.